• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

3 tools om uw personeel financieel fit de pensioendatum te laten halen

Er wordt wel eens gekscherend gezegd dat de loopbaan van u en uw werknemers te vergelijken is met een marathon. Maar dan wel een waarvan de eindstreep steeds verder weg wordt gelegd. De pensioenleeftijd schuift op, mensen werken langer door, blijven fysiek gezonder en leven daardoor langer. Dat betekent echter ook dat financiële verplichten en wensen veranderen. Onzekerheid en een gebrek aan inzicht kunnen financiële zorgen veroorzaken.

3 tools om uw personeel financieel fit de pensioendatum te laten halen

Medewerkers met financiële zorgen of zelfs stress zijn minder productief en minder mobiel. Zo kunnen ze een onderneming soms wel tot € 13.000 kosten. Kosten waar de meeste ondernemers natuurlijk niet op zitten te wachten. Maar misschien nog wel het belangrijkste, de medewerkers met financiële stress zijn ook veel minder gelukkig.

Als ondernemer wilt u natuurlijk goed voor uw mensen zorgen, want hoe beter zij het doen, hoe beter het voor u uitpakt. Momenteel zitten we midden in de Pensioen 3 Daagse, een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Deze 3 dagen wordt er extra aandacht gegeven aan allerlei zaken rondom het pensioen. Vooral gericht op het alerter maken van werknemers op hun eigen pensioen en acties die zij kunnen ondernemen om ervoor te zorgen dat de boel goed geregeld is.

Wat kunt u voor uw mensen doen

Naast alle webinars , evenementen en online tools die tijdens de Pensioen3Daagse worden georganiseerd zijn er ook zeker dingen die u zelf kunt ondernemen om bij te dragen in de financiële zekerheid van uw medewerkers.

Het begint bij informatie. Zo kunt u uw medewerkers op de hoogte brengen van de website www.mijnpensioenoverzicht.nl of de mobiele app Pensioenchecker. Bij beide services kan eenvoudig worden ingelogd middels DigID. Dan ziet de medewerker de bij elkaar gespaarde pensioenpotjes, door het wisselende karakter van werk en de verschillende pensioenfondsen zijn dat er tegenwoordig steeds meer bij een gemiddelde werknemer. Naast de gespaarde bedragen zien ze ook welk bedrag zij kunnen verwachten wanneer het tijd is om met pensioen te gaan.

Belangrijk is om dit soort bedragen in de context van het leven te plaatsen. Hoe is de financiële situatie van de medewerker, welke kosten zijn er, is er aanvullend vermogen, zijn er nog schulden? Misschien heeft uw medewerker wel de wens om eerder te stoppen of om na pensionering de wereld rond te reizen. Alles werkt mee in het wel of niet hebben van financiële zekerheid. Want weet uw medewerker wat zij nodig zullen hebben na het pensioen?

Duidelijkheid hierin kunnen uw medewerkers zichzelf verschaffen door aan de slag te gaan met de Nibud Pensioenschijf van 5. Deze vindt u hier. Uw medewerker krijgt een indicatie van het besteedbaar maandinkomen na pensioen. Ook de uitgaven die zij kunnen verwachten worden met de tool duidelijk. Zo zien ze in één oogopslag of er straks voldoende inkomen is om alle uitgaven te kunnen betalen.

Inzicht begint bij overzicht

De vraag ‘is het genoeg’ is een persoonlijke en van vele factoren afhankelijk. Dat is waar een financieel planner bij kan helpen. Gewapend met jarenlange expertise en vooraanstaande technische snufjes bieden zij een uitgebreider beeld van de persoonlijke situatie van uw medewerkers. Maar komen ook met concrete adviezen en aanbevelingen om invloed uit te oefenen op de toekomstige financiële situatie.

Ze brengen de volledige situatie in kaart en duiden de soms ingewikkelde taal van financiële instellingen op een begrijpelijke manier. Zo heeft uw medewerker alle tools in handen om weloverwogen beslissingen te nemen en aan de knoppen van het eigen pensioen te draaien. Iets wat in de nieuwe pensioenwet steeds meer naar voren komt. Dit overzicht zorgt ervoor dat de medewerker zelf in controle is, alle informatie kent en zich deelgenoot voelt van het eigen pensioen. En dat zorgt er op haar beurt weer voor dat ze zekerder in hun schoenen staan en voor u als ondernemer kunnen blijven presteren.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het laten uitvoeren van financiele planningen voor uw medewerkers? Of bijvoorbeeld over het optuigen van een eigen (collectieve) pensioenregeling voor uw bedrijf? Neem dan contact op met een van de specialisten van Veldhuis Advies. Mail [email protected] of bel 0578 211 000. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven