• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

5 tips bij het afsluiten van een reisverzekering

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Bij het boeken van een reis kunt u vaak een kortlopende reisverzekering afsluiten bij de reisorganisatie, maar het kan beter en goedkoper! Wist u dat een doorlopende reisverzekering bij één langere vakantie per jaar vaak al voordeliger is? Hieronder leest u deze en nog vier tips bij het afsluiten van een reisverzekering.

5 tips bij het afsluiten van een reisverzekering

Tip 1. Een doorlopende reisverzekering is vaak goedkoper

In de zomer een paar weken naar de zon, in het najaar een stedentrip en tussendoor nog een keer een nachtje weg? Elke keer een reisverzekering afsluiten is erg duur! Niet alleen betaalt u elke keer opnieuw de poliskosten, ook liggen de premies van een kortlopende reisverzekering vaak veel hoger. Daarom is het meestal voordeliger om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen.

Tip 2. Verzeker medische kosten via de zorgverzekering

Een Nederlandse zorgverzekering biedt ook dekking voor medische kosten die u in het buitenland maakt. Het is echter mogelijk dat niet alle medische kosten vergoed worden. De basis zorgverzekering vergoedt de kosten namelijk alleen tot maximaal de kosten van een vergelijkbare behandeling in Nederland. Wanneer de medische kosten in het buitenland hoger liggen, betaalt u zelf het verschil. Dit kunt u met een aanvullende zorgverzekering ondervangen. Biedt uw zorgverzekering geen volledige dekking in het buitenland? Dan kunt u medische kosten meeverzekeren in de doorlopende reisverzekering, maar doe dat alleen als het echt nodig is.

Tip 3. Kies altijd een aanvullende dekking voor uw wintersportvakantie

Een doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar dekking. Dus ook voor de wintersport. Ook als u maar één dag gaat skiën of snowboarden, heeft u deze aanvullende dekking al nodig. Wanneer u uw doorlopende reisverzekering in de zomer afsluit, kunt u overwegen om de wintersportdekking nog niet mee te verzekeren. U heeft de aanvullende dekking immers pas nodig voordat u op wintersport vertrekt. Vergeet dan alleen niet uw verzekering t.z.t. alsnog uit te breiden. De wintersportdekking kan het verschil maken tussen wel of geen uitkering.

Wanneer u een actieve vakantie  in de zomer gepland heeft, kan een wintersportdekking ook aantrekkelijk zijn!

Tip 4. Hulp bij autopech kan veel frustratie voorkomen

Autopech tijdens de vakantie kan uw vakantieplezier volledig verpesten. Vooral als u langere tijd stil staat en als het u ook nog op hoge reparatiekosten jaagt. Door het meeverzekeren van autohulp op uw doorlopende reisverzekering krijgt u niet alleen hulp onderweg. U krijgt bijvoorbeeld ook de overnachtingskosten vergoed als het allemaal wat langer duurt. Is de auto niet meer te herstellen? Dan heeft u recht op vervangend vervoer.

Tip 5. Rechtsbijstand is noodzakelijker dan u denkt

Bij sommige doorlopende reisverzekeringen zit standaard een dekking voor rechtsbijstand, bij andere polissen kunt u het als een extra module meeverzekeren. Het lijkt op het eerste oog misschien niet zo noodzakelijk, maar het tegendeel is waar. Wanneer u betrokken raakt bij een ongeval of wanneer iemand bijvoorbeeld vlak voor de douane ongemerkt iets strafbaars in uw tas stopt, dan kan specialistische juridische hulp in de plaatselijke taal en kunde van grote noodzaak zijn. Of wanneer u opgepakt wordt en alleen vrijgelaten wordt na het betalen van een borgsom, dan kan de verzekeraar dit (tot een maximum bedrag) voorschieten.

Wilt u een reisverzekering afsluiten? Wij helpen u graag verder! Neem gerust contact op met een van onze adviseurs via tel. 0578-699799 of via [email protected].


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven