• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Aantal inbraken neemt enorm toe na versoepelingen

Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepeld worden, gaat het inbrekersgilde weer op pad. Maandenlang daalden het aantal inbraken, maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen. Politie en Interpolis zien ineens weer forse stijgingen van het aantal diefstallen vanuit de woning, schrijft De Telegraaf.

Aantal inbraken neemt enorm toe na versoepelingen

Sinds de versoepelingen rondom corona nam het aantal inbraken in een paar maanden met 36 procent toe. Waren het er in de week van 12 april nog 258, in de week van 31 mei was dat al gestegen tot 351 per week. Dat blijkt volgens de krant uit berekeningen van de InbraakBarometer. Interpolis zag de stijging aankomen en bracht dat al eerder in een persbericht naar buiten.

Intrekken van de avondklok

Sybren van der Velden, projectleider woninginbraak van de Nationale Politie, voorziet dat als deze trend doorzet we langzaam weer naar het aantal woninginbraken van voor de coronapandemie gaan. “We zagen de gehele coronaperiode dat de woninginbraken bij de versoepeling van maatregelen weer toenamen. Sinds de avondklok op 28 april is ingetrokken, zien we dat ook weer terug in de cijfers”, aldus van der Velden.

‘Zorgwekkende’ cijfers

De InbraakBarometer van Interpolis toont dat niet overal in ons land inbrekers weer actief zijn. Vooral de provincie Utrecht laat een flinke stijging zien van maar liefst 182 procent. Opvallend is dat bovendien juist in deze provincie de inbraken in coronatijd onverminderd bleven. Ook in Limburg (84%) en Overijssel (83%) zijn de cijfers zorgwekkend volgens de verzekeraar.

Goed voorbereid zijn is belangrijk 

Is uw woning voorzien van de juiste maatregelen om inbraak te voorkomen? Denk in ieder geval aan het volgende om uzelf en uw eigendommen veilig te houden:

  • Maak gebruik van goedgekeurde sloten met bijbehorend bouwbeslag
  • Plaats kierstandhouders zodat u het raam veilig open kunt laten staan als u even weg bent
  • Laat uw sleutels nooit in het slot zitten
  • Draai uw voordeur altijd op slot om het open ’flipperen’ van de dagschoot te voorkomen.

U kunt tal van preventatieve maatregelen treffen en helaas alsnog het slachtoffer worden van een woninginbraak. Daarom is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten tegen de financiële gevolgen van inbraak en diefstal. Het is belangrijk om daarin te letten op een goede combinatie van premie en voorwaarden. Wordt er uitgekeerd op basis van dag- of nieuwwaarde? Zijn artikelen toe- of afgenomen in waarde? Is er een eigen risico? Uw adviseur helpt u graag bij deze en andere vragen rondom woonverzekeringen.

In dit artikel leest u meer over inbraakpreventie en verzekeringen. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over inbraakpreventie en woonverzekeringen? De specialisten van Veldhuis Advies staan u graag te woord. Neem contact op via email ([email protected]) of bel 0578 699 799.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven