• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Autovakantie: Wat mag er niet ontbreken in de auto?

In het hoogseizoen kiezen veel mensen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Reizen met de auto biedt veel voordelen: u kunt gaan en staan waar u wilt en u bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Tijdens een lange autorit zijn er een aantal producten die niet mogen ontbreken in de auto. Zeker in noodsituaties. Wij zetten er een aantal voor u op een rij.

Autovakantie: Wat mag er niet ontbreken in de auto?

Veiligheidshamer

In noodsituaties is een veiligheidshamer van levensbelang. U kunt er niet alleen de ramen mee inslaan, ook beschikt de veiligheidshamer over een gordelmes. Plaats een hamer zowel aan de passagierskant als aan de bestuurderskant. Zorg dat de hamer goed vast zit, zodat u voorkomt dat u de hamer niet kunt vinden in een noodsituatie.

Gevarendriehoek en veiligheidshesje

In bijna alle Europese landen is het meenemen van een gevarendriehoek en een veiligheidshesje verplicht. U moet in staat zijn naderende bestuurders te waarschuwen dat u stil staat. Neem deze producten dus altijd mee in de auto.

Brandblusser

Hoewel de kans op een brand in de auto klein is, is het raadzaam om een brandblusser mee te nemen in de auto. In geval van brand is dit een levensreddend apparaat. Rijdt u door Polen dit jaar? Dan is een brandblusser zelfs verplicht!

Siphon pomp

Als u zonder benzine komt te staan en u weet niet waar het dichtstbijzijnde tankstation is, dan is een siphon pomp handig. Met een siphon pomp hevelt u vloeistoffen over van de ene benzinetank naar de andere. Het enige dat u naast een siphon pomp nodig heeft, is een vriendelijke automobilist die u aan benzine kan helpen.

Startkabels en verbanddoos

Het ligt misschien voor de hand dat u startkabels en een verbanddoos meeneemt op reis, maar het zal u verbazen hoeveel mensen dit vergeten. Met deze producten in de auto kan een hoop narigheid worden voorkomen.

Duct tape

Duct tape is zelfklevend, olie- en waterbestendig en daarom uitermate geschikt in noodsituaties. Met duct tape repareert u snel een loshangende bumper of zelfs een gebarsten ruit.

Powerbank

Extra stroom is altijd handig. Veel apparaten vreten stroom en bij pech is het wellicht onmogelijk om de accu van de auto te gebruiken. Met een powerbank heeft u een extra accu op zak. Hierdoor heeft u geen last van een bijna lege accu van uw smartphone of andere elektrische apparaten.

Eten en drinken

Zorg dat u altijd een extra flesje water mee neemt op een lange reis en dat u wat te eten heeft. Komt u met pech langs de weg te staan, dan is het maar de vraag hoe lang het duurt voordat er hulp komt. En het dichtstbijzijnde tankstation kan ook een paar kilometer lopen zijn. Zeker als u met kinderen reist is dit extra belangrijk.

Groene kaart

In de meeste Europese landen is het niet meer verplicht om de groene verzekeringskaart bij u te hebben. Veel verzekeraars versturen de kaart digitaal, zodat u hem kunt opslaan op uw telefoon of een zwart-wit kopie bij u kunt steken. In de meeste landen in Oost Europa en Rusland moet u wel een originele groene kaart bij u hebben.  Deze kunt u voor uw vertrek bij ons opvragen.

Gaat u met de caravan of aanhanger weg? Dan moet u in sommige West Europese landen wel een groene kaart hiervoor meenemen. Ook als u er alleen maar doorheen rijdt!

Lees hier meer over de landen waar u wel of geen groene kaart mee moet nemen.

Pechhulp

Een goede voorbereiding is het halve werk. Toch is het niet altijd mogelijk om zelf het probleem op te lossen en dan is professionele hulp erg prettig. We adviseren daarom een dekking voor (internationale) pechhulp bij uw autoverzekering af te sluiten. Hiermee krijgt u bij pech 24 uur per dag en 7 dagen in de week hulp van experts. Vaak is repatriëring inbegrepen. Dit is eventueel uit te breiden met vervangend vervoer.

Meer weten?

Even controleren of u goed verzekerd op reis kunt gaan? Neem gerust contact op met onze adviseurs via [email protected] of bel 0578-699799.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven