• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Bent u zonder winterbanden wel verzekerd?

Wat een winterse week hebben we achter de rug. Hoewel het kwik langzaamaan weer gaat stijgen in de thermometers, is de gevaarlijke situatie op wegen nog niet achter ons. Juist door dooiende sneeuw dat opvriest kunnen er glijpartijen ontstaan. Hoe bent u verzekerd als u met dit weer de weg op gaat? En hoe beschermen we onze auto’s tegen de invloed van Koning Winter? Een aantal brandende vragen beantwoorden we voor u

Bent u zonder winterbanden wel verzekerd?

Ben ik verzekerd als ik ga rijden met code rood?

We kennen, zeker sinds het tijdperk corona, allemaal de impact van negatieve reisadviezen en weten dat ‘code rood’ kan betekenen dat er geen dekking is vanuit de reisverzekering. Maar hoe zit dat met de alarmerende code rood die wordt afgegeven voor de winterse situatie op de wegen? Dat ligt anders. Hoewel u natuurlijk voorzichtig bent en alleen de weg opgaat als het echt niet anders kan, bent u wel verzekerd als er toch iets gebeurt. Wat er precies gedekt is, hangt natuurlijk wel af van uw type autoverzekering.

Heb ik perse winterbanden nodig?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Wie in winters weer op zomerbanden rijdt en een ongeval veroorzaakt is dus wel verzekerd. Een verzekeraar kan echter wel weigeren om uit te betalen wanneer er sprake is van roekeloos gedrag: dat is niet zomaar het geval en wordt van situatie tot situatie beoordeeld. Reizen naar het buitenland wordt nu sterk afgeraden, maar mocht u toch de grens oversteken, check dan goed welke regels ter plaatse gelden voor winterbanden.
Controleer vooral ook de bandenspanning. Ook is speciale ruitenwisservloeistof geen overbodige luxe. Controleer ook uw ruitenwissers en zorg voor een complete set reservelampen in de auto.

Kan ik mijn auto even op de oprit laten opwarmen?

Vlak voordat u echt moet vertrekken alvast de motor van de auto laten draaien om de ramen te ontdooien. Veel mensen doen het, maar laat uw auto daarbij niet onbemand achter. U bent over het algemeen niet verzekerd als iemand er mee vandoor gaat. Klinkt onwaarschijnlijk, maar het gebeurt! Daarnaast is het ook niet al te best voor het milieu.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over voor welke winterse euvels u verzekerd bent en/of dit voldoet aan uw huidige situatie? Neem eens contact op met uw adviseur. U bereikt onze specialisten via: [email protected], u kunt ze natuurlijk ook even bellen via 0578-699799.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven