• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Binnenkort op vakantie? Wees bedacht op uw risico's

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur: hoog tijd om enkele aspecten van de reisverzekering onder de loep te nemen!

Binnenkort op vakantie? Wees bedacht op uw risico's

Kies de juiste dekking voor uw reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering moet u goed opletten of u de juiste dekking heeft. Gaat u bijvoorbeeld wandelen in de bergen van Oostenrijk, dan wordt dat gezien als een risicovolle sport. Dat moet specifiek meeverzekerd worden. Wilt u zeker weten dat u goed verzekerd op vakantie gaat, laat uw reisverzekering vóór vertrek nalopen door een adviseur van Veldhuis Advies. Wij controleren of uw verzekering aan uw wensen voldoet en of u geen financiële risico's loopt.

> Lees hier 5 tips bij het afsluiten van een reisverzekering.

Wees bedachtzaam op mogelijke risico's: haal waardevolle spullen uit uw auto

Over risico's gesproken: zorg ervoor dat u waardevolle goederen nooit onbeheerd en/of zichtbaar in de auto achterlaat als u een plaats, attractie of restaurant bezoekt. Kiest u voor een hotelovernachting onderweg? Neem uw koffer(s) met u mee het hotel in. Doet u dit niet, dan loopt u niet alleen het risico dat uw spullen gestolen worden, maar ook dat u in dat geval nul op het rekest krijgt als u een schademelding hiervan maakt bij uw reisverzekering!

Een onschuldige situatie, maar de verzekeraar beoordeelt onvoorzichtig gedrag

Dit overkwam een van onze verzekerden. Zij had bij een overnachtingshotel haar koffer achtergelaten in haar auto, die bij het hotel geparkeerd stond. De volgende ochtend ontdekte zij dat de auto was opengebroken en dat haar koffer was gestolen. Een vervelend begin van haar vakantie. En tot overmaat van ramp weigerde haar reisverzekering de schade te vergoeden. De reden van de afwijzing? Ze was onvoorzichtig geweest door haar koffer niet mee te nemen het hotel in. Dankzij de bemoeienissen van Veldhuis Advies kreeg de verzekerde uiteindelijk toch nog een vergoeding van € 450,00 van de verzekeraar. Desondanks adviseren wij altijd: voorkomen is beter dan genezen.

> Lees hier wat zeker niet mag ontbreken in uw auto tijdens uw vakantie.

Tip: verzeker u tegen hoge medische kosten in het buitenland

Een gevaarlijke adder onder het gras is de dekking voor medische kosten. Veel mensen denken dat de zorgverzekering ook medische kosten in het buitenland vergoedt. Dit is slechts deels waar: de Nederlandse basiszorgverzekering dekt weliswaar medische kosten in het buitenland, maar alleen tot het in Nederland geldende tarief voor de betreffende behandeling.

In landen als bijvoorbeeld Amerika, Canada en Zwitserland kunnen medische kosten oplopen tot wel het twintigvoudige van de tarieven zoals wij die kennen! Bovendien worden vanuit de basiszorgverzekering alle bijkomende kosten voor zaken zoals repatriëring, het omboeken van tickets als u om medische redenen niet mag vliegen of extra hotelkosten voor uw partner die dichtbij het ziekenhuis wil slapen niet vergoed. Ook de behandelkosten van privéklinieken, die in het buitenland veel voorkomen, worden niet vergoed door uw Nederlandse basiszorgverzekering. Dit soort kosten kunt u wel meeverzekeren op uw reisverzekering.

Wilt u meer weten over hoe u goed verzekerd op vakantie gaat?

Onze adviseurs kijken graag met u mee. Neem gerust contact op via [email protected] of bel 0578-699799 . Wij wensen u een fantasisch vakantieseizoen!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven