• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Bob en Dick rennen droom achterna

"Iedereen heeft latente dromen, zonder ze langer dan een seconde serieus te nemen." De marathon van New York lopen viel voor Bob Veldhuis altijd in deze categorie. Maar zondag verschijnt de Epenaar met collega Dick Vos toch echt aan de start van 's werelds meest tot de verbeelding sprekende lange afstandsrun.

Bob en Dick rennen droom achterna

Hoe dat zo? Veldhuis, met Vos eigenaar van een Heerder verzekeringskantoor, vertelt: "Vorig jaar waren we van de partij op een feest van de branchevereniging. Na wat biertjes kwam het terloops ter sprake, ook omdat we een collega uit Limburg zagen die in een paar maanden tijd enorm was afgevallen. Dat had hij bereikt omdat hij de marathon van Keulen wilde lopen. Met een groep mannen zeiden we toen: dat kunnen wij ook." Vos: "Op het moment dat je ja zegt, weet je niet precies waar je ja tegen zegt." Bob: "Het zijn allemaal ondernemers die meedoen. Over het algemeen mensen die handelen, doorpakken. Dat speelt denk ik ook een rol."

December vorig jaar werden de tickets geboekt en een strak trainingsschema opgesteld. "Vanochtend (gisteren, ps) hebben we onze partners uitgezwaaid. Die moedigen ons aan bij de Holland corner, waar alle Nederlanders zijn geconcentreerd. Dat is na 28 kilometer, een punt waar je morele steun goed kunt gebruiken", aldus Veldhuis. Zwollenaar Vos: "Tussen de 25 en 35 kilometer wacht de klap met de hamer, een marathonwetmatigheid." Overleven is namelijk hun eerste zorg. De collega's op kantoor hebben een pooltje gemaakt over de eindtijd. Vos: " Het gros denkt dat we de eindstreep halen." Ze hopen mee te zweven op de bruisende energie waarom The Big Apple bekend staat. Veldhuis: "Ik heb filmpjes op You Tube gezien. Als je dat ziet:rijen dik, bandjes, high fives tussen lopers en publiek." Een happening zonder weerga. Blijven ze overigens kost wat kost bij elkaar? "Dat is wel de bedoeling. Over 32 kilometer deden we even lang." Richting Vos: "Maar als ik stuk zit en jij door kan, moet je gaan." Extra stok achter de deur om de finish serieus te nemen is een via verzekeraars bijeengeschraapt sponsorbedrag van 5000 euro. Vos: "Daarbij hebben we gezegd dat we het zelf betalen als we de eindstreep niet halen." Aan het eind van het interview een verzoek om zekerheid.

Veldhuis: "Het wordt toch niet een protserig verhaal van twee jongens die in een brallerige sfeer hebben besloten de marathon van New York gaan lopen voor het goed doel, hè?" Want dan zijn ze verkeerd begrepen.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven