• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Brandschade en de gevolgen voor bedrijven

De afgelopen weken is het schering en inslag met de ene na de andere grote bedrijfsbrand. Hele panden hebben we in vlammen op zien gaan, met alle desastreuze gevolgen van dien. Geen wonder dat brand een van de grootste bedrijfsrisico’s is: maar liefst 40% van alle bedrijfsschades wordt veroorzaakt door brand.

Brandschade en de gevolgen voor bedrijven

Onder brandschade verstaan we alle schade als gevolg van vuur. Dus ook  roet-, rook- en blusschade. De gevolgen van brandschade kunnen enorm zijn. Denk onder andere aan schade aan uw pand, voorraad en inventaris,  wagenpark en misgelopen inkomsten. Maar liefst de helft van de getroffen Nederlandse bedrijven gaat binnen twee jaar zelfs failliet! Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Hoewel voorkomen altijd de beste optie is, en een verzekeringsuitkering slechts een pleister op de wond is, is het voor de continuïteit van uw bedrijf zeer verstandig om u goed te verzekeren. We vertellen u in dit stuk kort over verschillende soorten schade en met welke verzekeringen deze af te dekken is.

Schade aan uw pand

Brand kan grote schade aan het eigen gebouw toebrengen. Net zoals schade door extreme weersomstandigheden (storm, bliksem, hagel en overstromingen) is dit te verzekeren via een gebouwenverzekering.

Het is vooral belangrijk om uw best te doen om verregaande brandschade te voorkomen. Bijvoorbeeld door sprinklerinstallaties en extra brandblussers te installeren, afval veilig te verwerken en brandwerende materialen te gebruiken in de isolatie. Daarnaast zijn er nog veel meer preventieve maatregelen die u kunt treffen, afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. Onze specialisten brengen dit graag voor u in kaart.

Schade aan uw voorraad en inventaris

Brand en bluswerk kunnen veel schade veroorzaken aan uw voorraad en inventaris. Ook door rook/roet- of geurschade kunnen inventaris en goederen geheel of gedeeltelijk verloren gaan. Een goederen- en inventarisverzekering vergoedt deze schade.

Schade aan uw wagenpark

Brandschade aan de (bedrijfs)auto’s is via een Beperkt of Volledig Cascoverzekering te dekken. Dit is ongeacht de oorzaak, zoals kortsluiting of (overslaande) brand. En wat als meerdere bedrijfswagens of zelfs het hele wagenpark verloren gaan? Ook dan is het erg belangrijk dat u goed verzekerd bent!

Wilt u meer weten over het volledige wagenpark concept van Veldhuis Advies? Dat leest u hier.

Misgelopen inkomsten

Brand kan daarnaast uw hele onderneming stilleggen. Het kan immers langere tijd duren voordat u weer operationeel bent of eventuele voorraden zijn aangevuld. Een bedrijfsschadeverzekering verzekert de brutowinst (vaste lasten + nettowinst) gedurende bijvoorbeeld 52 weken. Het is belangrijk om te weten of 52 weken voor uw onderneming voldoende is om operationeel te blijven of dat er misschien toch een verzekering nodig is voor een langere periode (bijv. 104 weken)

Wordt de schade vergoed of niet?

Of de schade in en/of rond uw bedrijf ook daadwerkelijk wordt vergoed, bepaalt de verzekeraar. Dit hangt onder andere af van de polisvoorwaarden. Graag kijken we samen met u naar de verzekering die het beste aansluit bij uw bedrijf en voorzien we in een uitgebreid advies speciaal op maat.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over hoe uw bedrijf te verzekeren tegen de gevolgen van brandschade en wat het beste bij uw onderneming en risico’s past? Neem contact op met een van de specialisten van Veldhuis Advies. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 0578 699 789.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven