• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Cyberaanvallen grootste risico voor ondernemers geworden

Niet het uitbreken van brand of een pandemie, maar cyberincidenten zijn het grootste risicogevaar voor ondernemingen in Nederland. Zo blijkt uit de resultaten in de jaarlijkse risicobarometer van verzekeraar Allianz.

Cyberaanvallen grootste risico voor ondernemers geworden

 

Wereldwijd baart cyber de grootste zorgen

In Nederland steeg cybercriminaliteit van de derde naar de eerste plek het afgelopen jaar, nog voor bedrijfsonderbrekingen en klimaatverandering. Door het toenemende aantal aanvallen met ransomware, de aanhoudende shift naar het werken op afstand en de grote afhankelijkheid van computersystemen kunnen cybercriminelen met een relatief kleine inspanning groot resultaat krijgen. Zo gaven experts in december van 2021 al aan dat geen enkel bedrijf veilig is.

MKB-ondernemingen zien zich niet als target voor cybercriminelen

Eind 2021 voerde onderzoeksinstituut Ipsos, in opdracht van Allianz, een onderzoek uit onder MKB-ondernemingen. Uit deze resultaten bleek dat een meerderheid van de ondervraagden zich niet als een doelwit ziet voor cybercriminelen.

Niets is echter minder waar. Juist deze bedrijven hebben minder barrières opgeworpen om de criminelen tegen te gaan en zijn afhankelijk van hun computersystemen om het werk uit te blijven voeren. Herstel- en schadebeperkingskosten lopen al snel in de papieren en kosten gemiddeld meer dan €300.000 voor dit soort bedrijven.

Cyberrisico’s steeds moeilijker verzekerbaar

Het afgelopen jaar hebben we u al vaker bijgepraat over het thema cybersecurity, de aanhoudende trends en de ontwikkelingen in het verzekeringslandschap. Zo worden de risico’s steeds moeilijker verzekerbaar en worden er eisen gesteld aan de cyberweerbaarheid en cybersecurity van bedrijven en hun medewerkers. Zonder degelijke preventie en maatregelen om cyberaanvallen en de bijbehorende schade te beperken zijn verzekeraars niet meer welwillend om de risico’s te verzekeren.

Lees er hier meer over: Cyber verzekeren? Zonder preventie niet meer mogelijk

Meer informatie?

Om risico’s te verminderen en ondernemingen te verzekeren tegen de financiële schade van cyberaanvallen is het Cybersecurity Adviespakket speciaal voor MKB’ers in het leven geroepen. In het adviespakket werken cybersecurity specialisten hand in hand samen met de risicomanagers en verzekeringsexperts van Veldhuis Advies. De combinatie van cyberweerbaarheidsscan en verzekeringsadvies zorgt ervoor dat u precies weet welke zwakken plekken u moet beveiligen en welke risico’s u het beste af kunt dekken met een passende cyberrisicoverzekering.

Wilt u meer weten over deze unieke combinatie van preventie en verzekeren? Neem contact op met een van onze adviseurs. Mail [email protected] of bel 0578 599 789 voor het maken van een digitale afspraak.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven