• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Cyberrisk, sciencefiction of werkelijkheid?

Bijna dagelijks verschijnen in de media berichten over een storing bij internetbankieren of over privacy gevoelige informatie die op straat ligt door een datalek of een onbeheerd achtergelaten laptop. De digitale ontwikkelingen bieden u veel voordelen, maar de risico’s worden ook steeds groter omdat u steeds afhankelijker wordt van ICT-systemen. Cyberincidenten kunnen leiden tot grote financiele schade en imagoschade.

Cyberrisk, sciencefiction of werkelijkheid?

Voor nagenoeg ieder bedrijf een risico

De gevolgen van digitale inbraken en andere cyberincidenten zijn zeer omvangrijk en hebben een grote impact op de bedrijfsvoering. Cybercrime kost de Nederlandse samenleving ca. 10 miljard euro, waarvan driekwart voor rekening komt van het bedrijfsleven. Een cyberincident kan voorkomen bij nagenoeg ieder bedrijf die (vertrouwelijke) klantgegevens opslaat ten behoeve van het uitoefenen van het bedrijf.

Oorzaken van cybercrisico’s zijn menselijk falen, technisch falen en echte criminaliteit (hacking) met als gevolg impact op uw imago, bedrijfsvoering, betrouwbaarheid en de kwaliteit van uw organisatie.
Door wet- en regelgeving bent u verplicht om alles in het werk te stellen om data veilig te stellen een een datalek binnen 24 uur te melden bij de toezichthouder. Wanneer blijkt dat niet is voldaan aan de Europese vereisten op gebied van databeveiliging, kan dat leiden tot een boete die kan oplopen tot 2% van de jaaromzet. Het gaat dus wel ergens over.

Voorkomen is beter dan genezen

Advies is beleid te maken rondom het cyberrisico binnen uw organisatie met als doel deze risico’s te analyseren, te bestrijden en/of te beheersen. Resultaat zal zijn dat er een duidelijk protocol hoe uw bedrijf omgaat met cybercrime en het treffen van technologische  en organisatorische maatregelen.

Bescherming van data staat in de top 10 van belangrijkste bedrijfsrisico’s, waarmee het een risico is wat aandacht verdient maar dit zeker nog niet krijgt. Hulp nodig? Bel een van onze adviseurs. 0578 699 789.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven