• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Cyberriskverzekering voor uw bedrijf afsluiten of niet?

Voor de kosten naar aanleiding van cybercrime moet u over het algemeen zelf opdraaien. Deze kosten kunnen vooral voor bedrijven hoog oplopen wanneer zij bijvoorbeeld worden gehackt en de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Maar ook bij imagoschade of een datalek kunnen de kosten extreem hoog oplopen. Daarom is het mogelijk een cyberriskverzekering af te sluiten.

Cyberriskverzekering voor uw bedrijf afsluiten of niet?

 

Bedrijf verzekeren of niet?

Of het rendabel is om uw bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel risico loopt uw bedrijf? Welke maatregelen kunt u zelf nemen om deze risico’s te beperken? Hoe hoog is de schade wanneer internetcriminelen binnen uw bedrijf of organisatie toeslaan? Hoe afhankelijk bent u van het internet en over hoeveel belangrijke gegevens en informatie beschik jij? Een cyberriskverzekering is het overwegen waard. Veel bedrijven en individuen zijn verzekerd tegen fysieke diefstal en niet tegen cybercrime terwijl u vandaag de dag meer risico loopt om online slachtoffer te worden.

Wat dekt een cyberriskverzekering?

Check altijd goed wat de verzekering exact dekt voordat u de verzekering afsluit. Lees ook de voorwaarden goed door: het kan zijn dat u bijvoorbeeld alleen verzekerd bent wanneer uw computer over bepaalde antivirus software beschikt of wanneer het personeel van uw bedrijf voldoende op de hoogte is van de risico’s en bijgeschoold is. Over het algemeen dekt de cyberverzekering zes onderdelen:

  1. Systeeminbraak
  2. Privacy
  3. Digitale aansprakelijkheid
  4. Hacking
  5. Afpersing
  6. Omzetverlies door cyberaanvallen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een cyberriskverzekering? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of tel. 0578-699789.

Individueel verzekeren

Het is ook mogelijk om u persoonlijk te verzekeren tegen cybercriminaliteit. Het gaat hierbij om een verzekering tegen verspreiding van schadelijke informatie, identiteitsdiefstal of reputatieschade, fraude met betaalmiddelen en problemen met online aankopen of conflicten met webshops. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze adviseurs via [email protected] of tel. 0578-699799.


Lees meer:

Wat is cybercrime?

Hoe kan ik cybercrime voorkomen?


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven