• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

De elektrische fiets was nog nooit zo populair bij dieven  

Het regent aangiftes van e-bikediefstal bij de politie! In de afgelopen twee jaar tijd is het aantal met zo’n 75% toegenomen. In Zwolle en Apeldoorn loopt het volgens de statistieken de spuigaten uit, zo werden er in 2021 182 (Zwolle) en 248 (Apeldoorn) keer melding gemaakt van elektrische fietsen die van de rechtmatige eigenaar ontfutseld werden.

De elektrische fiets was nog nooit zo populair bij dieven  

Geen slot sterk genoeg voor de gewiekste dieven

De fiets op slot zetten met een sterk slot is niet meer genoeg, blijkt uit de omschrijvingen van de diefstallen. Op klaarlichte dag worden de sloten doorgeknipt of verdwijnen ze volledig in busjes. In 2021 werd er zelfs een bende opgerold die met deze ‘busjes-truc’ ruim 300 fietsen uit steden en dorpen op de Veluwe stal en vervolgens verkocht in het buitenland.

De elektrische fiets en de verzekering

Bij de aankoop van uw elektrische fiets is het daarom verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende soorten fietsverzekeringen, maar de meesten dekken in ieder geval schade bij diefstal of een ongeluk. Polisvoorwaarden verschillen per fiets en verzekeraar, de waarde van de fiets is in de meeste gevallen de leidende factor.

Belangrijk is om altijd te zorgen dat uw fiets goed op slot staat, waar u hem ook parkeert. Kies wanneer aanwezig voor bewaakte stallingsmogelijkheden. Zo verkleint u de kans dat de fiets opgepakt en ingeladen wordt door mensen met kwade zin. Wordt uw fiets wel gestolen  en bent u verzekerd? Dan is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van beide sleutels. Zorg dus altijd dat u een goedgekeurde reservesleutel hebt.

Preventie van diefstal door track-and-trace systemen

Als een slot niet meer sterk genoeg is, hoe kunt u dan nog wel zorgen dat uw fiets toch terugkomt bij de rechtmatige eigenaar? Steeds meer fietsen worden standaard uitgerust met een track-and-trace-systeem. Fietsen met een systeem als deze worden na diefstal in 80% van de gevallen teruggevonden. Veel verzekeringen bieden hun dekking aan in combinatie met deze tracking- en terughaalservice.

De gewone fiets minder aantrekkelijk om te stelen

Helemaal vergeten is de gewone fiets niet meer, deze wordt zeker nog wel gestolen. De handel in de elektrische fietsen in het binnen- en buitenland levert veel meer geld op voor de dieven, terwijl het dezelfde moeite kost om hem te stelen. Jammer genoeg heeft fietsendiefstal niet de prioriteit van de politie.

Meer informatie?

Heeft u een elektrische fiets en wilt u deze verzekeren? Neem voor meer informatie over de verschillende verzekeraars en de bijbehorende polisvoorwaarden contact met ons op. Stuur een mail naar [email protected] of bel 0578 – 699 799 voor een (digitale) afspraak. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven