• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

De gezonde kantine van Veldhuis Advies

Veldhuis Advies, lid van VNO-NCW Midden, is een grote organisatie in financieel advies. Het bedrijf telt 75 medewerkers. Dagelijks wordt een groot aantal klanten of anderen geholpen met het nemen van financiële beslissingen en geholpen bij schade. Speciaal voor de campagne Fit Gelderland spraken wij met de vestiging in Heerde hoe zij omgaan met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. En natuurlijk hebben ook zij een heerlijk recept voor een gezonde smoothie!

De gezonde kantine van Veldhuis Advies

Op welke manier wordt er bij Veldhuis Advies aandacht aan gezonde voeding/water drinken besteed?

De missie van Veldhuis Advies is een bijdrage te leveren aan het geluk en de gezondheid van mensen en organisaties. En dat begint bij jezelf. In 2015 hebben we daarom, in samenspraak met onze medewerkers, het kantoor opnieuw ingericht met de focus op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Daar is onze gezonde kantine een belangrijk onderdeel van. Onze kantinemedewerkster Esther heeft daarom een opleiding voedingsleer gevolgd.

Dat levert vast gezonde ingrediënten op.

Absoluut. Ze verzorgt twee keer per week een smoothie of fruitspies in de ochtend en dagelijks een bakje gezonde nootjes in de middag. De lunches variëren van een saladebar, yoghurtbar, zelfgemaakte soep tot omelet. Dit alles met biologische en onbespoten producten. Medewerkers kunnen onbeperkt fruit pakken en er liggen altijd citroenen voor een eigen kannetje water op het bureau. Er zijn watertappunten naast de koffieapparaten. Daarnaast volgen we de principes van dynamisch werken met deskbikes, zit-stabureaus en flexibele krukken. Wij zijn ervan overtuigd dat gelukkige medewerkers leiden tot tevreden klanten.

Hoe belangrijk is voeding in relatie tot vitaliteit?

Een vitaal bedrijf heeft een goed en gezond werkklimaat. Dit is niet alleen goed voor het geluksgevoel van medewerkers, maar ook voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dat blijkt ook uit een enquête onder onze 70 medewerkers na de verbouwing: 89% is overtuigd dat dynamisch werken gezonder is, 68% geeft aan zich fitter te voelen en bijna de helft is privé ook gezonder gaan leven! Een bijkomend voordeel is dat het ziekteverzuim hierdoor gemiddeld laag is. Een belangrijk onderdeel van ons beleid is dan ook om medewerkers bewust te maken van de gevolgen van een ongezonde leefstijl op de lange termijn en hen na te laten denken over hoe ze zelf prettig kunnen leven.

Kunnen jullie daar een praktijkvoorbeeld van geven?

We hebben wel een grappige anekdote. In 2017 hebben we een overdekt bankje geplaatst voor de medewerkers die de pauzes buiten willen doorbrengen. Het aantal rokers is in de afgelopen jaren echter gedaald tot slechts 1 op de 70! Het bankje wordt nu dus vooral door zonaanbidders gebruikt tijdens de lunch.

Heeft Veldhuis Advies een bepaalde gezonde ‘gewoonte’ of recept die jullie aan anderen willen meegeven?

Een smoothie die we in deze coronatijd goed kunnen gebruiken en ook erg lekker is: een combinatie van ananas, framboos en jus d’orange. Frambozen zitten boordevol met vitamine C, waarvan we weten dat het goed is voor je immuunsysteem. Vitamine C verhoogt het antioxidant niveau en helpt zo om de bloedcellen schoon te houden, zodat ze ongewenste virale invallen kunnen afwenden. Ananas helpt verlichtend bij verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking en gewrichtsontstekingen. Bovendien stimuleert ananas de vetverbranding. Bij Veldhuis Advies worden we regelmatig via het intranet op dit soort gezonde weetjes geattendeerd door Esther.

Welk recept hebben jullie voor de campagne?

Bij Veldhuis Advies zijn we dol op groene smoothies, maar dan het liefste wel een zoete variant! Spinazie bijvoorbeeld zit vol met plantaardige omega 3 vetten en ijzer. IJzer wordt bovendien beter opgenomen in combinatie met vitamine C. Deze verlagen beiden de kans op hart- en vaatziekten. Mix de spinazie met verse jus d’orange, een banaan en stukjes mango en je hebt een heuse vitamineboost! Geniet er van!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven