• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

De nieuwe zorgpremies zijn weer bekend

Half november heeft u van uw zorgverzekeraar een aanbod gehad voor de verlenging van uw zorgverzekering. Daarbij hebben zij hun nieuwe premie voor 2024 aan u bekend gemaakt. Wij merken dat veel mensen overwegen over te stappen. Graag lichten we toe hoe wij u hierbij kunnen helpen.

De nieuwe zorgpremies zijn weer bekend

Zorgpremies bij álle verzekeraars sterk gestegen

De premiestijgingen worden met name veroorzaakt door de loonstijgingen in de zorg. 60 procent van de zorgkosten gaat namelijk op aan lonen. Daarnaast is er elk jaar meer vraag naar zorg en lopen de kosten in de zorg ook door inflatie op. Dit zien we vooral terug bij specialistische zorg en GGZ-instellingen.

Let op: uw premie is niet het enige wat aangepast wordt

Niet alle kosten worden doorberekend in de premie. Verzekeraars kiezen er ook voor om de voorwaarden van hun polissen aan te passen. Bijvoorbeeld door bij bepaalde zorg het aantal behandelingen te beperken of de maximale vergoeding te verlagen. Een belangrijke ontwikkeling die we daarnaast zien, is dat restitutiepolissen (waarbij u ‘vrij keuze’ in dienstverleners heeft) veranderen in combinatiepolissen, waarbij toch een deel van de zorg alleen nog vergoed wordt bij een gecontracteerde zorgaanbieder. Let dus goed op bij het aanbod van uw verzekeraar of dit op uw polis van toepassing is.

Controleer of uw zorgaanbieder komend jaar gecontracteerd is bij uw verzekeraar

Bij combinatiepolissen wordt deels met gecontracteerde zorgaanbieders gewerkt, bij naturapolissen geldt dit voor alle verzekerde zorg. Elk jaar worden de contracten met die zorgaanbieders opnieuw vastgelegd. Dus controleer goed of uw zorgaanbieder komend jaar (weer) gecontracteerd is, via de zorgzoeker op de website van uw zorgverzekeraar.

Gaat u vergelijken?

Op verschillende websites kunt u zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Maar ook de meeste vergelijkingswebsites, zoals Zorgkiezer of Independer, zijn niet onafhankelijk. Wij raden u daarom aan om een vergelijking te maken via www.consumentenbond.nl/zorgverzekering

Ook wij kunnen u helpen met het uitzoeken van een goede zorgverzekering. Wij hebben hiertoe vooraf een selectie gemaakt van verzekeraars die volgens ons een goede prijs/kwaliteit verhouding bieden, namelijk:

 

Verzekeraar

Soort zorgverzekering

Premie basisverzekering

a.s.r.

Naturapolis

(gecontracteerde zorg)

€ 149,95

a.s.r.

Restitutiepolis

(vrije keuze)

€ 170,95

ONVZ

Combinatiepolis

(deels gecontracteerd)

€ 151,20

Stad Holland

Combinatiepolis

(deels gecontracteerd)

€ 155,25

 

We vergelijken deze verzekeraars graag voor u

Bovenstaande basispremies zijn voor iedereen gelijk, de aanvullende dekkingen en premies van deze verzekeraars kunnen we voor u vergelijken. U kunt hierbij aangeven wat u belangrijk vindt aan vergoedingen. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of homeopathie. Maar neem ook uw gezinssituatie mee, bijvoorbeeld als u verwacht om kraamzorg nodig te gaan hebben, tandartszorg of orthodontie, of als u mantelzorger bent. Ook kunt u aangeven of u een hoger eigen risico wilt om zo uw premie enigszins te verlagen.

Op basis van uw wensen maken we een persoonlijk voorstel

En als u besluit de zorgverzekering bij ons af te sluiten, regelen we uiteraard de overstap voor u. Houdt u hierbij rekening met de deadline van 31 december 2023 die wij hebben om uw oude verzekering op te zeggen? Een aanpassing bij uw huidige verzekeraar of het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering kan tot eind januari 2024. In sommige gevallen kan acceptatie afhankelijk zijn van medische keuring. Als u hierin een uitdaging voorziet, geef het dan ook aan, zodat we tijdig met u mee kunnen denken.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u uw zorgverzekering oversluiten? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel 0578-699799. We helpen u graag.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven