• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Doorrijden in de winter of niet?

Wanneer het kwik daalt en de bomen kalend zijn, wordt het rondrijden op de motor voor velen een stuk minder aantrekkelijk. De situatie op de weg is een stukje minder veilig, gladde bladeren kunnen zorgen voor glijpartijen en dan hebben we het nog niet eens gehad over winterse neerslag als ijzel en sneeuw. Rijdt u tijdens de wintermaanden door of niet? We vertellen u graag iets over beide keuzes!

Doorrijden in de winter of niet?

Ik rijd door tijdens de wintermaanden

Een echte bikkel, motorkleding aan, misschien een extra thermolaagje en gewoon weer op pad met de motorfiets. Kiest u ervoor om tijdens de gebruikelijke winterstopperiode toch te rijden? Dan is de flexibele allrisk verzekering misschien een goede keus voor u!

Een glijpartij kan maar zo gebeuren tijdens deze gure periode. Schade aan uw eigen motor kunt u verzekeren wanneer u dat wilt met de nieuwe Flex Casco. Met uw telefoon zet u de dekking makkelijk aan of uit. Zo staat de motor goed verzekerd tegen storm- en diefstalschade in de garage als u er niet mee rijdt, en als u er wel op uit gaat, zet u ook de dekking voor eigen schade aan.

U betaalt de standaard verzekeringspremie en de dagpremie voor de keren dat u de allrisk dekking aan heeft gehad. Zo geniet u van dat extra beetje zekerheid wanneer u tijdens de minder motorvriendelijke winterdagen van uw motor gebruik maakt.

Voor meer informatie over de Flex Casco verzekering, een premieberekening of direct afsluiten verwijzen we u naar de website.

Ik wil meer weten over deze flexibele verzekering

Ik houd een winterstop

Er zijn ook veel motorliefhebbers die ervoor kiezen om de motor tijdens de wintermaanden het koude, natte weer te vermijden of hun motor te stallen, om in de lente pas weer lekker te gaan rijden. Verzekeraars hebben hierop ingespeeld door winterstopkorting aan te bieden voor mensen met een WA+ of Allriskdekking. Tussen 15 december en 1 maart is uw motor daarmee wel verzekerd tegen diefstal en schade door storm, maar mag de motor niet de weg op. Hiermee zet je de aansprakelijkheidsdekking (WA) dus tijdelijk stop.  Helemaal schorsen van de motor kan natuurlijk ook, maar geeft wel wat meer regelwerk.

De dekking tegen diefstal is onderhevig aan een aantal preventie-eisen, die altijd gelden. Volgens de polisvoorwaarden moet een motor altijd met een standaard slot én een ART4-slot beveiligd worden, ook in de schuur. Of er daarnaast nog andere preventie-eisen gesteld worden, is afhankelijk van de waarde en leeftijd van uw motor en de regio waar u woont. Denk bijvoorbeeld aan nachtstalling in een afgesloten ruimte en/of met een extra ART4-kettingslot en muur- of grondanker.

In sommige gevallen is zelfs een ingebouwd Track & Tracesysteem verplicht. Check of dit voor u geldt in de clausules bij uw voorwaarden. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen, dan kijken we er samen even naar.

Wat als uw motor toch wordt gestolen?

  • We vragen u zo snel mogelijk aangifte bij de politie te doen. Hoe eerder zij in actie komen, hoe groter de kans dat uw motor kan worden teruggevonden.
  • Maak ook foto’s van de schade die de inbreker heeft achtergelaten.
  • Meld de diefstal bij ons via telefoonnummer 0578-699777

Meer informatie?

Wilt u meer weten over uw opties tijdens de wintermaanden? Neem contact op met onze adviseurs. Mail [email protected] of bel 058 – 699 799. We helpen u graag.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven