• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

E-Bikes worden steeds vaker gestolen! Dit is wat u kunt doen

Waar het aantal gestolen ‘standaard’ fietsen lijkt te dalen, blijven er maar meer e-bikes en bakfietsen gestolen worden. De cijfers zijn volgens kenner verontrustend. Over heel 2020 waren er 7260 meldingen, op de helft van 2021 waren dit er al 9600. Veruit de meeste tweewielers werden rondom winkelcentra en stations gestolen. De handige tweewielers zijn het doelwit van goed georganiseerde bendes. Vooral in de provincies Overijssel en Gelderland was het de laatste maanden schering en inslag.

E-Bikes worden steeds vaker gestolen! Dit is wat u kunt doen

 

Elektrische fiets populairder dan ooit

Ondanks de relatief dure aanschafwaarde van een elektrische fiets (gemiddeld start de prijs van de tweewielers bij €1200,-) gaan ze als zoete broodjes over de toonbank. Vooral veroorzaakt door de coronapandemie en de hoeveelheid mensen die hun vermaak buiten in de natuur gingen opzoeken in plaats van op de standaard vakantieadressen.

Twee sloten op uw fiets zijn voor bendes geen probleem

Een cilinderslot én een kettingslot? Voor de fietsendieven geen probleem. Ze pakken uw fiets zo op en zetten hem in een busje. Binnen 30 seconden is de fiets als sneeuw voor de zon verdwenen. Zelfs vastmaken aan een lantaarnpaal of beugel is geen al te grote horde meer. Er bestaan inmiddels al lopers om de kettingsloten eenvoudig te openen, of er komt een slijptol aan te pas.

Volgens kenners weinig oplossingen

Safe, de stichting aanpak fiets en e-bikediefstal, werkt samen met fietsfabrikanten, verzekeraars én de overheid. Maar helaas zien ze weinig oplossingen voor het steeds groter wordende probleem. Op dit moment zijn we aan de verliezende hand van het boevengilde.

Voorkomen dat uw elektrische fiets gestolen en meegenomen wordt, wordt dus steeds lastiger. Gelukkig zijn er wel manieren om uzelf tegen de gevolgen van de diefstal te beschermen, door bijvoorbeeld een fietsverzekering af te sluiten.

Dekking bij diefstal van uw fiets

De meeste verzekeringen bieden dekking tegen diefstal tot een bepaald bedrag. Controleer dus goed bij het aangaan van de verzekering hoe de uitkering geregeld is. Rekent de verzekeraar met een dagwaarde of met de nieuw-/aanschafwaarde?

Voor fietsen tot € 5000,- gelden naast het op slot zetten met het standaard aanwezige slot geen andere beveiligingseisen. Verlies je een sleutel? Laat deze dan gelijk bijmaken, want bij diefstal van de fiets wil de verzekeraar vaak dat beide sleutels ingestuurd worden, waarvan er minstens 1 gebruikssporen moet hebben.

Bij het achterlaten van uw fiets

Verlaat u uw fiets eventjes om de winkel in te lopen of onderweg een kopje koffie te drinken op het terras? Zet hem altijd op slot. Verwijder ook de makkelijk afneembare onderdelen van de fiets. Bijvoorbeeld de accu, de fietscomputer of de GPS. Deze losse onderdelen worden namelijk alleen vergoed wanneer de hele fiets gestolen wordt.

Meer informatie

Heeft u een elektrische fiets gekocht of gaat u er eentje kopen en wilt u deze goed verzekeren tegen onder andere diefstal? Neem gerust contact op met de adviseurs van Veldhuis Advies. We vertellen u graag meer over de verzekeringsmogelijkheden en bereken uw premie direct. U kunt ons bereiken door te mailen [email protected] of bel met 0578 699 799. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven