• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Een bedrijfspand (ver)bouwen? Betrek de verzekeringsadviseur!

Met bouw- of verbouwplannen is er veel dat u moet regelen. Vergeet hierbij de verzekering van het bedrijfspand niet. Ook tijdens de bouw of de verbouwing moet het pand verzekerd zijn, maar er is nog een reden om de verzekeringsadviseur uit te nodigen. Het is slim om gelijk al rekening te houden met beveiligingseisen die verzekeraars stellen aan het bedrijfspand. Door hier vanaf het begin al rekening mee te houden, bespaart u veel geld en voorkomt u zinloze uitgaven!

Een bedrijfspand (ver)bouwen? Betrek de verzekeringsadviseur!

Schadepreventie

Bij schadepreventie denkt u misschien alleen aan brandblussers. Maar verzekeraars kunnen ook eisen stellen die u het liefst gelijk bij de start van de nieuwbouw of intensieve verbouwing van het bedrijfspand wilt weten. Een vereiste van de verzekeraar kan bijvoorbeeld ook een sprinklerapparaat zijn. Om die reden is het slim om niet alleen een aannemer bij de verbouwing te betrekken, maar ook een deskundige op het gebied van verzekeren. Vaak hebben de preventie-eisen weinig invloed op de bouwwerkzaamheden, maar laat dat door uw verzekeringsadviseur inschatten.

Welke eisen kunnen verzekeraars stellen?

De eisen die verzekeraars stellen zijn afhankelijk van de risico’s binnen het bedrijf. Indien er brandgevaarlijke werkzaamheden uitgevoerd worden, kan het noodzakelijk zijn dat er aan bepaalde ruimtes binnen het gebouw aanvullende eisen gesteld worden. Een voorbeeld hiervan zijn brandmuren. Dit zijn muren om te voorkomen dat brand of hitte over kan gaan naar een ander deel van het pand. Ook kunnen verzekeraars eisen dat er een technische ruimte komt. En ook binnen die ruimte kunnen weer eisen gesteld worden aan de brandbeveiliging.

Verschillende eisen per verzekeraar

Verzekeraars hebben zelf risico-experts in dienst, maar de meeste deskundigen hebben wel vergelijkbare ideeën over brandveiligheid. Standaard voor bedrijfspanden is het ophangen van voldoende goedgekeurde brandblussers en elektrische installaties moeten periodiek gecontroleerd worden. De uitvoering kan per verzekeraar wel verschillen, waardoor het inschakelen van iemand met een breder vizier op de lange termijn kan lonen. De verzekeringsadviseur van een onafhankelijk adviesbureau weet per branche welke verzekeraar het best passend is. De ene verzekeraar leent zich bijvoorbeeld beter voor de horeca, terwijl anderen goed zijn met het verzekeren van garagebedrijven. Het verschil wordt niet alleen veroorzaakt door een verschil in premie en voorwaarden. Sommige verzekeraars kunnen ook onmogelijke beveiligingseisen stellen.

Uitbreiding ook invloed op andere verzekeringen

De brandverzekering aanpassen is nog maar een onderdeel van wat er moet gebeuren bij uitbreidingen van een onderneming. Ook het uitbreiden van de werkzaamheden raakt mogelijk de verzekeringen. De aansprakelijkheidsverzekering is afgestemd op bepaalde werkzaamheden. Bij het uitbreiden van de activiteiten moet dit ook doorgevoerd worden in de verzekeringen. Hetzelfde geldt bij het aannemen van personeel.

De brandverzekering zorgt voor de herstelkosten van het bedrijfspand, maar de gevolgen van een omvangrijke brand zijn nog groter. De bedrijfsschadeverzekering vangt de kosten op van het tijdelijk niet kunnen werken. Ook deze moet uitgebreid worden bij het bouwen of verbouwen van een bedrijfspand.

De verzekeringen goed afstemmen op de risico’s die dreigen is niet eenvoudig. De consequenties van veranderingen doorvoeren in de verzekering zijn vaak complex. Gelukkig kan Veldhuis Advies hulp bieden. Neem gerust contact met ons op via tel. 0578-699789 of via [email protected].


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven