• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Een flink bedrijf? Heeft u dit al geregeld?

Het is de week van de ondernemer, daarom besteden we deze week extra aandacht aan de verschillende fases van het ondernemerschap. Vandaag, de ervaren ondernemer!

Een flink bedrijf? Heeft u dit al geregeld?

U werkt al jaren aan uw bedrijf, heeft verschillende groeispurten doorgemaakt en noemt uzelf al een echte doorgewinterde ondernemer. U heeft de zaakjes goed op een rijtje en uw bedrijf en uzelf goed verzekerd tegen ongevallen, schade en andere vervelende gebeurtenissen. De kosten van zieke medewerkers zijn ondergebracht in een verzuimverzekering, de gevolgen van cyberaanvallen zijn gedekt met een cyberverzekering, schade die bij anderen veroorzaakt wordt door foutjes van uzelf of uw personeel zijn gedekt met de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ga zo maar door. Maar heeft u al wel gedacht aan de volgende zaken?

Kosten verkleinen door preventie

Rijden uw medewerkers en uzelf in een bedrijfsauto? Wordt er nog weleens schade veroorzaakt? Kop-staart-botsingen in het drukke verkeer, lantaarnpaaltjes die over het hoofd worden gezien, achteruit inparkeren met een bus met slecht zicht. Iedere keer dat er schade wordt gemaakt brengt dat kosten met zich mee, gemiddeld zelfs €1500 per schadegeval. Herstelkosten, gemiste omzet omdat een auto even de weg niet op kan én stijgende premies in uw verzekeringen door een te grote schadelast. Speciaal voor ondernemingen met een behoorlijk wagenpark heeft Veldhuis Advies Wagenpark Compleet ontwikkeld. Dit concept combineert monitoring en proactieve begeleiding om het aantal incidenten te verminderen. Hierdoor bespaart u op herstelkosten, premieverhogingen en de indirecte kosten van het stilvallen van de voertuigen.

Uw medewerkers nu en later

Ruim 90% van de werkgevers biedt hun werknemers als aanvulling op hun AOW-uitkering een pensioenregeling. Werkgevers die een collectief pensioen aanbieden mogen deze pensioenovereenkomst echter niet zelf uitvoeren: het is verplicht de uitvoering elders onder te brengen. Zelf een pensioenspaarpot of -beleggingsfonds voor uw personeel oprichten en beheren behoort dus niet tot de mogelijkheden. Wel kunt u in veel gevallen kiezen aan welke verzekeringsmaatschappij of Pensioeninstelling u de uitvoering van de pensioenregeling overlaat, hoewel sommige werkgevers gebonden zijn aan een bedrijfstakpensioenfonds (zoals het ABP voor overheidspersoneel). Veldhuis Advies helpt werkgevers bij het opzetten, afsluiten en verlengen van een collectieve pensioenregeling voor het personeel.

Collectieve zorg

Veel werkgevers bieden hun medewerkers de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering. Voor werknemers is dit vaak een aantrekkelijke optie, omdat de premiekorting bij een collectieve verzekering kan oplopen tot maximaal 10% op de basisverzekering. Maar hebben werkgevers zelf ook baat bij een dergelijk collectief? Jazeker. Zo weet u zeker dat de zorg voor een zieke medewerker goed geregeld is waardoor ze weer sneller aan de slag kunnen. Maar kunt u ook een beetje invloed uitoefenen op de gezondheid door preventieprogramma’s van de collectieve verzekeraar aan te bieden aan uw medewerkers, en het is natuurlijk een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. In een krappe arbeidsmarkt als deze zeker geen luxe.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat u voor uw bedrijf, uw personeel en uzelf kunt regelen? Neem contact op met een van onze adviseurs voor een (advies)gesprek. Zij nemen u graag mee door alle mogelijkheden en stellen een pakket op maat voor u samen. Mail [email protected] of bel 0578 – 699 789 voor het maken van een (digitale) afspraak. We helpen u graag.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven