• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Eerste storm 2021 op komst

Waar we de afgelopen weekenden weer met dunnere jassen en zonnebrillen naar buiten gingen, lijkt dat de komende week niet mogelijk. Sterker nog, er wordt een flinke storm verwacht. Volgens de laatste voorspellingen worden er zelfs windstoten verwacht tot wel 100 kilometer per uur! De eerste echte storm van het jaar.

Eerste storm 2021 op komst

 

Stormschade

De tuinmeubelen die u tijdens de eerste lentedagen vol enthousiasme buiten heeft gezet, kunt u dus het beste opbergen in de schuur. Het zou zonde zijn als er door het rondwaaien van deze onderdelen schade ontstaat aan de meubels of uw woning. Naast rondvliegende losse onderdelen zijn er tijdens zulke sterke windstoten uiteraard ook andere manieren waarom schade ten gevolge van de storm kan ontstaan.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Losgekomen dakbedekking
  • Bomen die omwaaien op uw auto en/of huis
  • Losgerukte schuttingdelen

Niet iedere schade door slecht weer wordt gezien als stormschade. Dit wordt bepaald door de verzekeraar, die kijkt op haar beurt weer naar de metingen van het KNMI. Over het algemeen wordt schade ontstaan vanaf windkracht 7 (50-61 km/uur) gezien als stormschade en gedekt onder bepaalde verzekeringen.

Welke verzekering keert uit bij stormschade aan mijn huis?

Als u een koopwoning heeft, zult u hiervoor een inboedel- en opstalverzekering hebben. Deze verzekeringen hebben in de meeste gevallen ook dekking voor schade door noodweer/storm. Het gedekte bedrag is bij iedere verzekeraar anders, en hetzelfde geldt voor het bijbehorende eigen risico. Bekijk uw polisvoorwaarden of bel even met uw adviseur om zeker te weten waar u recht op heeft bij stormschade.

En mijn auto dan?

We schetsten u ook het voorbeeld van een boom die omwaait tegen uw auto. De schade daarvan is vaak gigantisch. Schade die ontstaan is door rondwaaiende takken, dakpannen of omvallende bomen wordt gedekt, maar alleen bij een beperkt casco- of een volledig cascoverzekering. Houd ook in dit geval rekening met het eigen risico. Met enkel een WA-verzekering draait u helaas zelf op voor de schade.

Bereid u voor

Neem zelf alvast de nodige maatregelen om de kans op schade voor uzelf en omwonenden te verkleinen. Parkeer uw auto buiten bereik van grote bomen, haal uw tuinmeubelen en accessoires naar binnen of veranker ze.

Wat te doen bij schade

Heeft u toch schade geleden? Neem dan contact met ons op. Voor acute schade hebben wij een alarmlijn die zeven dagen per week bereikbaar is via 0578 699 760. Is de schade niet acuut? Dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met een van onze gespecialiseerde schadebehandelaars via 0578 699 777. U kunt uw schade ook digitaal melden via onze site: www.veldhuisadvies.nl/schademelden/


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven