• Persoonlijk advies
 • Alle kennis in huis
 • Complete oplossingen
 • Volledig ontzorgd
 • klantwaardering 9,1

Elektrische fiets(onderdelen) nergens meer veilig

Dat de elektrische fiets gewild is bij het boevengilde, is geen nieuws meer. Maar de laatste tijd zijn juist de onderdelen van deze fietsen prooi voor de criminelen. Vooral de kostbare displays in het midden van het stuur zijn niet meer veilig voor de grijpgrage handen.

Elektrische fiets(onderdelen) nergens meer veilig

Groot aantal diefstalmeldingen binnengekomen

Bij de politie komen veel aangiftes binnen van e-bikediefstal, met daarin de laatste tijd een opvallende hoeveelheid meldingen over het ontbreken van onderdelen. We vertelden al eerder over de relatief eenvoudige manier waarop fietsen worden gestolen. Dat artikel kunt u hier teruglezen:

De elektrische fiets was nog nooit zo populair bij dieven

Vooral fietsdisplays erg populair

Maar naast de diefstal van de volledig fiets is het momenteel dus ook erg in trek om de displays te laten verdwijnen. Van de ene e-bike is het display makkelijker te stelen dan van de andere. Zo hebben sommige fietsen het display geïntegreerd in het frame of standaard al vastgemaakt zodat het niet te verwijderen is. Andere fietsen hebben een los display die makkelijk op- en af te klikken is van de houder op het frame.

Die laatste groep is uiteraard het meest kwetsbaar en jammer genoeg vaak de dupe van de brutale diefstal. Daarom komt het steeds vaker voor dat mensen hun losse display door de fietsenmaker vast laten zetten.

Wat kunt u doen tegen de diefstal van uw e-bike en onderdelen?

Om diefstal van uw e-bike of onderdelen daarvan te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen die u kunt treffen:

 • Heeft uw fiets een afneembaar display?
  Laat deze dan niet ‘eventjes’ achter op de fiets, maar neem hem altijd met u mee óf laat hem vastzetten door de fietsenmaker.
 • Heeft uw elektrische fiets een afneembare accu?
  Zorg dat deze ook op slot staat als u uw fiets onbeheerd achterlaat, of haal hem van uw fiets af en neem hem met u mee.
 • Zet uw fiets altijd op slot, het liefst met een ringslot én een insteekslot.
 • Parkeer de fiets bij voorkeur in een bewaakte stalling, wanneer u hem achterlaat.
 • Met meerderen op pad en alleen even snel de winkel in voor een boodschap? Zorg dan dat één van u even bij de fietsen blijft.

Elektrische fietsen en de verzekering

U kunt uw elektrische fiets verzekeren. Een verstandige keuze, aangezien ze dus erg geliefd zijn onder criminelen. Er zijn verschillende soorten fietsverzekeringen op de markt, waarvan de meeste in ieder geval schade ten gevolge van diefstal dekken. Bij deze diefstaldekking zit dan vaak ook een dekking voor de diefstal van onderdelen, zoals de displays of accu’s. Vergoedingen kunnen wel erg verschillen per verzekeraar. Vraag ernaar bij uw adviseur om te bepalen welke verzekering het beste past bij uw wensen, en of er voor uw fiets aanvullende beveiligingseisen gelden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over verzekeringen voor elektrische fietsen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via [email protected] of bel 0578 699 799. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven