• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

FUNdag voor jonge mantelzorgers 2018 groot succes!

Zaterdag 7 juli was het dan zover: Dé FUNdag voor jonge mantelzorgers! Wat een pret hebben we gehad met de 36 kinderen uit Vaassen, Epe, Heerde, Wapenveld en Hattem die mee waren! De voorpret begon al een week eerder, toen het programma per e-mail bekend werd gemaakt. De kinderen verheugden zich erg op de FUNdag, ook al vonden de ouders het soms nog wel spannend.

Op zaterdag stonden alle kinderen in ieder geval ruim op tijd en vol verwachting op de bus te wachten! De ouders werden uitgezwaaid en de pret kon beginnen! In de bus kregen alle kinderen een klein tasje met wat snoepjes, drinken en een echte sporthanddoek. Met alle water-, sport en spelactiviteiten op het programma zouden ze die wel nodig hebben!

FUNdag voor jonge mantelzorgers 2018 groot succes!

Uitdagend Obstacle parcours

Toen we aankwamen bij Flevonice in Biddinghuizen werden we vriendelijk ontvangen met een glaasje ranja en een snoepje. De groep werd vervolgens opgesplitst in tweeën. De jongere kinderen, van 6 tot 11 jaar, mochten naar de Obstaclerun 4 Kids. Een klein, maar modderig parcours met obstakels waar op, onder of doorheen geklommen kon worden. Gelukkig was het mooi weer en konden de kinderen in hun zwempak door de modder kruipen. Ook jeugdwerker Roel uit Heerde sprong met de kinderen mee de modder in! De tieners, van 12 tot 16 jaar, liepen ondertussen het grote Obstacle parcours van 3 km om het park heen. Iets minder modderig, maar minstens zo intensief! Na een uurtje was het dan ook een goed moment om even pauze in te lassen en wat te drinken met een heerlijk saucijzenbroodje erbij.

 

Waterpret en karten

Na de pauze stond er voor de jongere kinderen een echte waterstormbaan op het programma. Vol enthousiasme trotseerde de kids de klimwand, diverse obstakels en een mega glijbaan! De tieners hadden een ander stoer programma: drift karten! Het circuit van borstelmatten is zo glad als ijs, waardoor het de kunst is om zo goed mogelijk in een kart door de bochten te ‘driften’. Een mooie uitdaging dus om de snelste tijd neer te zetten in de verschillende heats. Vol verhalen kwamen de groepen weer samen in het restaurant om de geslaagde dag te besluiten met een lekker frietje en een snack. De bus heeft iedereen ten slotte weer veilig thuis gebracht. Dit keer waren het de ouders die vol verwachting op de kinderen stonden te wachten. Aan alle gezichtjes was te zien dat het een fantastische dag was geweest!

   

Over de FUNdag

Veldhuis Advies uit Heerde organiseert jaarlijks een FUNdag voor kinderen die door een ziek familielid veelal taken en zorgen op zich moeten nemen die niet bij hun leeftijd passen. De dag is in samenwerking met de steunpunten mantelzorg uit Heerde (De Plu), Epe (Koppel/SWO) en Hattem (St. Welzijn) georganiseerd. Als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten die speciaal voor mantelzorgers georganiseerd worden in uw gemeente, neem dan contact op met een van de steunpunten.

Fundag mantelzorg Fundag mantelzorg


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven