• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

FUNdag voor jonge mantelzorgers weer groot succes!

Zaterdag 18 september was het dan zover. Na een mistige ochtend brak rond het middaguur een heerlijk warm zonnetje door, en dat is maar goed ook, want er stond een wateractiviteit op de planning! Jonge mantelzorgers uit de gemeenten Heerde, Hattem en Epe werden met een bus in hun woonplaats opgehaald en met zijn allen naar Burnside Cablepark gebracht!

FUNdag voor jonge mantelzorgers weer groot succes!

Het programma en de activiteiten waren al een tijdje bekend, dus de groep was al lekker enthousiast. Voordat we het wisten stonden de eerste kinderen al in zwemkleding te trappelen aan de waterkant. Maar eerst werd er een instructie gegeven door de professionals van Burnside. Ondanks het zonnetje kan het water soms best koud zijn, dus werd iedere waterskiër in een wetsuit geholpen zodat ze van het water konden gaan genieten.

Tafels met lekkers en ranja stonden de hele middag paraat voor de deelnemers, het is namelijk best vermoeiend, dat waterskiën. De kinderen stonden met de ski’s in de hand op de kant te wachten op hun beurt. Sommige keken nog een beetje de kat uit de boom, maar nadat ze zagen dat hun groepsgenootjes ook met een grote lach weer uit het water kwamen gingen ze het toch proberen.

De één is een natuurtalent en de ander krijgt het niet voor elkaar om overeind te komen op de ski’s, maar dat geeft niets, als je het maar leuk hebt, was het motto.

De groep was in twee delen gesplitst, om drukte bij de verschillende onderdelen te vermijden en iedereen een mooie kans te geven. Toen de eerste groep op het water stond was de andere groep druk bezig met een workshop graffiti spuiten.

Van lege borden werd in rap tempo een waar kunstwerk gemaakt. Onder de begeleiding van graffitikunstenaar Gilbert werden namen, spreuken en zelfs Chinese en Japanse tekens vereeuwigd door kleurige spuitbussen.

Na afloop van de activiteiten stond er nog een culinair hoogstandje te wachten. Er werd een heerlijke barbecue verzorgd die natuurlijk werd afgesloten met een lekker toetje. Na al dit leuks keerden we terug naar de bus en weer huiswaarts. Aan alle gezichtjes was te zien dat het een fantastische dag was geweest!

Over de Fundag

Veldhuis Advies uit Heerde organiseert jaarlijks een FUNdag voor kinderen die door een ziek familielid veelal taken op zich moeten nemen die niet bij hun leeftijd passen. De dag is in samenwerking met de steunpunten mantelzorg uit Heerde (De Plu), Epe (Koppel/SWOE) en Hattem (St. Welzijn) georganiseerd. Als u op de hoogte wil blijven van de activiteiten die speciaal voor mantelzorgers georganiseerd worden in uw gemeente, neem dan contact op met een van de steunpunten.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven