• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Gevolgen Private auto lease bij afsluiten hypotheek

Vanaf 1 juli 2016 is je leasecontract geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Zolang u geen achterstanden oploopt, is deze codering positief. Eventuele kredietverstrekkers kunnen zien dat u aan uw maandelijkse betalingsverplichting voldoet. Wanneer er achterstanden ontstaan, wordt dit negatief geregistreerd. Dit kan dan gevolgen voor u hebben bij het afsluiten van een lening of hypotheek.

Gevolgen Private auto lease bij afsluiten hypotheek

Wat houdt private lease in?

Bij private lease betaalt u voor het gebruik van de auto en heeft u eventueel een koopoptie aan het einde van de looptijd. Het is een vorm van operational autolease: voor 65 procent een lening en voor 35 procent een servicebedrag (onderhoud en afschrijving). Handig, want u betaalt gewoon een vast bedrag per maand en heeft zo een auto ter beschikking.

Soms ook onhandig, want per 1 juli 2016 is je leasecontract geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Zolang u geen achterstanden oploopt, is deze codering positief. Eventuele kredietverstrekkers kunnen zien dat u aan uw maandelijkse betalingsverplichting voldoet. Wanneer er achterstanden ontstaan, wordt dit negatief geregistreerd.

Welke gevolgen heeft dit op de hoogte van uw hypotheek?

Elke (maandelijkse) financiële verplichting heeft invloed op de hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen. Omdat u maandelijks een bedrag aan de lease auto betaalt, kunt u dit geld niet besteden aan uw huis. En dat is precies waar de hypotheekverstrekker op let. Met een inkomens-lastenberekening wordt bepaald welk deel van uw inkomen u maandelijks over heeft om een nieuwe lening of hypotheek te kunnen betalen.

BEREKEN HIER WAT U KUNT LENEN

Wat houdt een BKR registratie in?

Voordat een bank overgaat tot het verstrekken van een hypotheek vindt er eerst een toetsing plaatst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Bij het BKR worden niet alleen persoonlijke leningen en doorlopende kredieten geregistreerd, maar ook uw creditcards, roodstanden op uw betaalrekening en uitgestelde betalingen. Naast het vermelden van deze financiële verplichtingen (kredieten en schulden) wordt ook uw betaalgedrag vastgelegd.

Gevolgen BKR codering

De gevolgen van het hebben van een BKR codering (= een negatieve registratie) zijn zwaar, zo kan het verkrijgen van een hypotheek erg vermoeilijkt worden of zelfs helemaal geen optie meer zijn. Dan maar snel aflossen of de achterstand inlopen? Zodra een lening (met een codering) is afgelost wordt in het BKR weliswaar gemeld dat de lening is afgelost, maar zowel de lening als de codering blijven nog 5 jaar zichtbaar. Is de lening niet afgelost, maar heeft u alleen de achterstand ingelopen, dan blijft de codering zelfs onbeperkt zichtbaar.

Tips van het BKR bij het afsluiten van een Private Lease contract

  • Check of de leasemaatschappij is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.
  • Lees de voorwaarden en het contract goed door, inclusief de kleine lettertjes!
  • Wees voorzichtig met het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Overschrijding hiervan kan flinke financiële gevolgen hebben.
  • Het alternatief ‘kopen op afbetaling’ wordt ook bij het BKR geregistreerd.

Veldhuis Adviseert

Bij Veldhuis Advies kijken we graag samen met u naar de gevolgen van uw BKR registratie bij het afsluiten van uw hypotheek. We vergelijken verschillende aanbieders, voorwaarden, rentepercentages en looptijden. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op via tel. 0578-699 769 of [email protected].

DIRECT AFSPRAAK MAKEN


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven