• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Goede estate planning kan niet zonder een testament

Met estate planning zorgt u er voor dat uw vermogen of onderneming op een zo gunstig mogelijke manier wordt overgedragen aan bijvoorbeeld uw kinderen. Voor een goede regeling na overlijden kunt u niet zonder een testament.

Goede estate planning kan niet zonder een testament

Ondernemers moeten het stokje een keer overdragen aan hun opvolgers. In veel gevallen zijn dat de kinderen die de onderneming voort kunnen zetten. Ook uw vermogen wilt u zo gunstig mogelijk overdragen op de volgende generatie. Wettelijk is geregeld wat er met uw bezittingen gebeurt bij uw overlijden, maar hier kunt u invloed op uitoefenen door het opstellen van een testament. De notaris kan ook gelijk naar uw situatie kijken en samen met u vaststellen hoe het een en ander het beste vastgelegd kan worden.

Wat legt u vast in een testament?

Een testament is een door de notaris opgesteld document waarin u vastlegt wat er met uw nalatenschap moet gebeuren. In de wet is vastgelegd dat uw huwelijkspartner en de kinderen uw erfgenamen zijn. Uw partner is ook uw erfgenaam als er sprake is van een geregistreerd partnerschap. Samenwoners zijn bijvoorbeeld niet automatisch elkaars erfgenamen. Ondernemers hebben een extra reden om alles notarieel vast te leggen. In een testament kan bijvoorbeeld vastgelegd worden wat er met de onderneming gaat gebeuren.

Wat gebeurt er met uw onderneming?

Het opstellen van een testament kan cruciaal zijn voor het voortbestaan van de onderneming. De erfgenamen gezamenlijk de onderneming laten voortzetten werkt vaak niet. Dus is het zaak om hier vooraf over na te denken. Gelukkig hoeft u dat niet alleen te doen. Samen met de notaris kunt u ervoor zorgen dat het op de juiste manier in het testament komt.

Heeft u al een testament? Zorg ervoor dat deze up to date blijft. Bij grote veranderingen in uw leven, zoals een echtscheiding of een geboorte van een kind, is het ook noodzakelijk om het testament aan te passen. Het blijft een punt van aandacht.

Stippel uw financiële toekomst uit

Estate planning is een onderdeel van een financiële planning. Hiermee houdt u de regie over uw geldzaken in handen, waarbij u uw doelen beter na kunt streven. Wilt u bijvoorbeeld gewoon op uw 65e met pensioen of wilt u het de laatste jaren voor uw pensioen iets rustiger aan doen? Met een goede planning gaat het lukken. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met bepaalde risico’s, zoals het arbeidsongeschikt raken. Inzicht krijgen in de financiële gevolgen van het overlijden hoort er ook bij. Daarom is een testament ook voor uw financiële planning belangrijk.

Graag helpen wij u bij het overdragen van uw vermogen en/of onderneming aan de volgende generatie. Met een goede estate planning krijgt u inzicht in wanneer u welke stappen het beste kunt ondernemen. Neem contact op met een van onze adviseurs via tel. (0578) 699769, via [email protected] of maak direct een afspraak.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven