• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Heeft de oorlog impact op mijn verzekeringen?

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen dagelijks bezig. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt, maar het conflict heeft ook impact op Nederlandse verzekeraars en hun verzekerden. Een overzicht.

Heeft de oorlog impact op mijn verzekeringen?

Reizen

Vanzelfsprekend is de kleurcode voor Oekraïne rood: er geldt een negatief reisadvies. Ook voor aan Oekraïne en Rusland grenzende landen zijn aangescherpte reisadviezen uitgegeven. Wie toch afreist, kan zich niet beroepen op de reisverzekering als er iets gebeurt dat te maken heeft met de oorlog. Wanneer u op dit moment liever helemaal niet wil reizen, ook niet naar een ander veilig land in Europa, kunt u geen beroep doen op uw annuleringsverzekering. U kunt natuurlijk wel proberen de reis om te boeken.

Auto

Reist u af naar Oekraïne om bijvoorbeeld familie op te halen, dan geldt dat schade aan uw auto veroorzaakt door de oorlog niet gedekt is. Ook kan de verzekeraar onmogelijk hulp ter plaatse bieden.

Woning

Stel, u neemt vluchtelingen in huis of stelt uw vakantiehuis ter beschikking. Bent u dan verzekerd voor eventuele schade? Raadpleeg daarvoor uw financieel adviseur of verzekeraar, zij kunnen per polis bekijken wat er wel en niet gedekt is. Ook kan het nodig zijn om uw verhuurder of hypotheekverstrekker in te lichten wanneer u vluchtelingen onderdak biedt.

Levensverzekering

Bij levensverzekeringen is de kans aanwezig dat overlijden als gevolg van oorlogshandelingen niet verzekerd is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als u in een gebied verblijft met een negatief reisadvies. Voor Nederlandse militairen die op vredes- of humanitaire missie worden uitgezonden, is een speciale regeling van kracht.

Let op!

Verschillende verzekeraars kunnen verschillende voorwaarden hanteren. Neem bij vragen altijd contact op met uw financieel adviseur of verzekeraar. Lees hier de informatie van het Verbond van Verzekeraars.

Meer informatie

Heeft u een specifieke vraag over de situatie in Oekraïne en de invloed op uw verzekeringen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Mail [email protected] of bel 0578 699 799. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven