• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Heeft u ook goede financiële voornemens voor 2022?

Het is de tijd van het jaar om goede voornemens te maken. Die kunnen nogal uiteenlopen: van meer bewegen tot een nieuwe taal leren en van stoppen met roken tot familiefoto’s inplakken. Volgend jaar gaat het je lukken! Als u toch bezig bent: heeft u ook financiële goede voornemens?

Heeft u ook goede financiële voornemens voor 2022?

Uit eerder onderzoek van Wijzer in Geldzaken blijkt dat wanneer u mensen vraagt naar hun financiële voornemens, zij sparen doorgaans op nummer één zetten. Het gaat dan om sparen voor een buffer om onverwachte uitgaven op te kunnen vangen. Daarna volgt ‘minder onnodige uitgaven doen’ en ten derde gewoon in het algemeen ‘zuiniger aandoen’.

Ook verzekeringen, studieschuld, hypotheek en pensioen komen in het lijstje met goede voornemens voor. Maar waar moet u dan aan denken? En wat levert het op? Soms een financieel voordeel (en dat is weer goed voor die gewenste buffer!), soms rust in het hoofd en soms allebei!

Verzekeringen op orde

Een snel uitvoerbaar en direct bevredigend goed voornemen is om al uw verzekeringen weer eens langs te gaan. De zorgverzekering kan slechts een keer per jaar, vóór 31 december, aangepast worden. Maar denk ook aan uw autoverzekering, uw doorlopende reisverzekering of uw inboedel-/opstalverzekering. Aan de ene kant kunt u sommige dekkingen verlagen en op die manier besparen, aan de andere kant heeft u misschien juist te weinig dekking voor uw inboedel en woning. Komt u er niet uit, raadpleeg dan een van onze adviseurs om u te begeleiden!

Denk aan de volgende bespaartips:

1. Zorgverzekering

Besparen op uw zorgverzekering? Kies voor een hoger eigen risico, als u weinig zorg verwacht nodig te hebben. Of ga voor een naturapolis met gecontracteerde zorg. Kijk kritisch naar aanvullende dekkingen; is die brillenvergoeding wel echt zo nuttig?

2. Autoverzekering

Rijdt u minder kilometers als gevolg van corona? Dan kan het zijn dat u in een lagere premieklasse komt. Of is uw auto weer een jaartje ouder geworden en is die allrisk dekking niet meer nodig? Laat het ons weten.

3. Reisverzekering

Gaat u dit jaar door corona niet naar het verre buitenland of niet op winstersport ? Zet uw werelddekking of dure wintersportdekking uit.

4. Overlijdensrisicoverzekering

Niet-rokers betalen minder premie voor hun overlijdensrisicoverzekering dan rokers. Bent u definitief gestopt met roken? Pas uw overlijdensrisicoverzekering dan aan! Lees meer

5. Woonverzekering

Niet besparen, maar wel goed om te controleren. Door de hoge prijzen in de bouw, is het namelijk steeds duurder om uw huis na schade of brand te herbouwen. Als die herbouwwaarde hoger is dan uw verzekerd bedrag, loopt u het risico op onderverzekering. Twijfelt u? Met een waardebepaling (op papier) kunt u een garantie tegen onderverzekering krijgen. Lees meer

Hoe is het met huis en hypotheek?

Hoe staat uw hypotheek ervoor? Heeft u bijvoorbeeld nog een aflossingsvrije hypotheek of zit u nog vast aan een hoge rente en denkt u aan oversluiten of rentemiddeling? Of wilt u juist uw overwaarde verzilveren en het geld als het ware "uit de stenen" halen? Voelt u wel voor een grote aflossing, maar weet u niet zeker of u daar goed aan doet? Zet het in 2022 eens rustig op een rijtje en laat u waar nodig adviseren.

Tip: vergeet de energiebesparende maatregelen niet!

Stopt u tienduizend euro in de aflossing van uw hypotheek of legt u van dat geld zonnepanelen op uw dak voor een lagere energierekening? De moeite waard om te vergelijken! Er zijn ook verschillende subsidies en aantrekkelijke hypotheekvormen om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Daar hoort ook  bijv. dubbel glas en muurisolatie bij. Lees meer

Vanaf 1 januari komt er zelfs een nieuwe subsidie mensen die twee verduurzamingsmaatregelen nemen, dan is de subsidie niet 20% van de kosten, maar 30%. Deze verhoging van de subsidieregeling geldt in ieder geval tot en met 2024.

Studieschuld aflossen?

Is het verstandig om uw studieschuld zo snel mogelijk af te lossen zodat u de huizenmarkt kunt bestormen? Dat ligt aan uw persoonlijke plaatje! Een studieschuld heeft impact op het maximaal te lenen hypotheekbedrag. Maar u heeft ook cash nodig voor kosten die u niet mee kunt financieren, bijvoorbeeld voor de inrichting.

Pensioen, moet u doen!

U heeft het uzelf vast al vaker voorgenomen: hoe zit het nou met uw pensioen en dat van je nabestaanden? Maar toch stopt u elke keer met een onbevredigd gevoel dat Uniform Pensioenoverzicht in de ordner. Een goed startpunt is mijnpensioenoverzicht.nl. Neem u voor om daar in ieder geval een keer op in te loggen in januari. U moet immers ergens beginnen. Veel mensen vinden het lastig om in te schatten hoeveel geld ze later nodig hebben. Hier zijn handige rekentools voor, onze adviseurs kijken ook graag met uw mee om uw persoonlijke situatie te verduidelijken.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over hoe u uw financiële goede voornemens vorm kunt geven in het nieuwe jaar? Neem contact op met onze adviseurs. Voor uw verzekeringen kunt u mailen naar [email protected] of bellen 0578 - 699 799.


Voor uw hypotheek of pensioen kunt u mailen naar [email protected] of bellen 0578 - 211 000.
We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven