• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Help, ik heb mijn telefoon laten vallen! krijg ik dit vergoed?

De meeste inboedelverzekeringen bieden een dekking voor mobiele apparatuur zoals tablets, smartphones en een laptop. Maar in de loop der jaren is deze dekking steeds meer uitgekleed. Vaak blijkt bij schade pas dat de dekking veel minder is dan men vooraf had ingeschat. Houd dus rekening met beperkingen in de polisvoorwaarden. Wel zijn er vaak aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Help, ik heb mijn telefoon laten vallen! krijg ik dit vergoed?

Krijg ik schade aan mijn mobiele apparatuur vergoed?

Veel claims op de inboedelverzekering hebben betrekking op mobiele apparatuur. Bijvoorbeeld het laten vallen van een mobiele telefoon of een tablet op de natuurstenen vloer in de keuken. De schade loopt vaak in de honderden euro’s. Onterecht wordt dan gedacht dat men hier de inboedelverzekering voor kan aanspreken. Als blijkt dat deze verzekering geen dekking biedt, wordt de hoop gevestigd op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Maar helaas keert ook deze verzekering vaak niet uit.

Waarom bieden deze verzekeringen geen dekking?

De inboedelverzekering vergoedt alleen bij bepaalde schade oorzaken, denk aan schade door brand, inbraak en blikseminslag. Voor het laten vallen van een smartphone bestaat dus geen dekking. Ook als de smartphone door een onverklaarbare reden op de grond valt en beschadigd raakt, is er geen dekking. De AVP biedt alleen dekking bij schade die u veroorzaakt aan anderen of aan bezittingen van anderen. Wanneer u uw eigen telefoon laat vallen, vergoedt dus ook de AVP  niet.

Eigen schade aan mobiele apparatuur is wel verzekerbaar

Verzekeraars bieden vaak wel de mogelijkheid om een extra dekking voor mobiele apparatuur af te sluiten op de inboedelverzekering. Bij deze aanvullende dekking krijgt u de schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw eigen spullen wel vergoed. Dus het laten vallen van uw mobiele telefoon of tablet is in dat geval wel verzekerd. Houd echter wel rekening met een extra premie boven de premie van uw inboedelverzekering van ongeveer €10 per maand. Het voordeel aan deze aanvullende verzekering is dat u dan zowel binnen- als buitenshuis dekking heeft.

Bij sommige verzekeraars is de schade die u zelf heeft veroorzaakt wél op de inboedelverzekering meeverzekerd. Maar let op: er geldt dan vaak wel een eigen risico van € 150.

Is een aanvullende verzekering voor mobiele apparatuur altijd slim?

Sommige verzekeraars bieden dus voor de smartphone, tablet en andere mobiele apparatuur een aparte verzekeringsoplossing. Toch blijft het goed opletten. In de polisvoorwaarden kunnen uitsluitingen staan die sommige aanvullende verzekeringen niet aan laten sluiten op uw verwachtingen. Of er gelden hoge eigen risico’s. Ook kan de hoogte van de premie ervoor zorgen dat het niet altijd loont om voor een aanvullende verzekering te kiezen.

Telefoonverzekering van de provider

Ten slotte moet u ook goed opletten of u niet dubbel verzekerd bent. Zo zijn er veel mensen die bijvoorbeeld een telefoonverzekering afsluiten bij de aanschaf van een nieuw toestel. Ook hierbij adviseren wij altijd goed naar de voorwaarden te kijken. Een groot verschil met de aanvullende dekking op de inboedelverzekering is bijvoorbeeld dat deze meer dan alleen de mobiele telefoon zelf dekt. Denk ook aan tablets, laptops, camera’s etc. De telefoonverzekering is daarnaast ook vaak toestel gebonden. Dat is de aanvullende dekking op de inboedelverzekering niet.

Andersom gezien heeft u dus geen telefoonverzekering nodig als u al een aanvullende dekking voor mobiele apparatuur heeft op uw inboedelverzekering.

Schade?

Meld schade aan uw mobiele apparatuur of smartphone eenvoudig online via: https://veldhuisadvies.nl/schademelden/mobiele-apparatuur-schade/

Vragen?

De inboedelverzekering lijkt een eenvoudige verzekering, maar voor een kwalitatief goede verzekering is maatwerk noodzakelijk. De verzekering moet namelijk goed afgestemd worden op uw wensen. Heeft u vragen over het verzekeren van mobiele apparatuur? Neem gerust contact met ons op via [email protected] of tel. 0578-699799.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven