• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Het belang van goede (brand)preventie

Bedrijfsgebouwen en inventarissen zijn goed verzekerbaar. Uiteraard wel op voorwaarde dat er zorg is besteed aan preventie. Hier worden verzekeraars steeds kritischer op. Terecht ook! Goede preventie is ook in het belang van uw onderneming. De meest voorkomende eisen van verzekeraars lichten wij toe.

Het belang van goede (brand)preventie

De kans op een grote brand in uw bedrijfspand is klein. Maar als het toch een keer gebeurt is de schade gelijk enorm. U verliest niet alleen uw inventaris en het bedrijfspand, u kunt ook gedurende een lange tijd geen omzet maken. De kosten lopen wel door en de inkomsten drogen op. U kunt wel de meest noodzakelijke verzekeringen afsluiten, maar het voorkomen van schade is nog steeds beter. Onterecht wordt bij preventie vaak gedacht aan forse investeringen. De kosten vallen reuze mee. Veel aan te bevelen beveiligingsmaatregelen kosten vooral moeite en geen of weinig geld.

Wat zijn de meest voorkomende brandpreventie-eisen?

Bij preventie leggen de verzekeraars de nadruk op brandpreventie. Dat komt doordat het bij brand gemiddeld over veel grotere schadeclaims gaat in vergelijking met bijvoorbeeld inbraak. Daar is dus de grootste winst te behalen. Verzekeraars stellen steeds strengere eisen bij het aanvragen van een verzekering voor een bedrijfspand of inventaris. De volgende brandpreventie-eisen komen wij vaak tegen:

  • De verplichting elektrische installaties te laten keuren. Na het afsluiten van de verzekering(en) moet er periodiek een keuring plaatsvinden.
  • Een acculaadinrichting moet brandveilig opgesteld worden. De verzekeraar kan eisen stellen aan het gebruik en de plaatsing van installaties. Dit maakt het verzekeren maatwerk.
  • Er moeten voldoende brandblussers aanwezig zijn met een onderhoudscontract .
  • Brandgevaarlijke goederen moeten niet worden opgeslagen in technische ruimtes
  • De buitenopslag moet minimaal 5 of 10 meter van de gevel van het gebouw af staan. Het kan hier gaan om vuilcontainers, maar bijvoorbeeld ook om voorraden.
  • Bij brandgevaarlijke werkzaamheden kunnen er aanvullende voorwaarden gelden of ze zijn zelfs uitgesloten voor de verzekering. Onder brandgevaarlijke werkzaamheden wordt bijvoorbeeld verstaan lassen en dakdekken.

Brandpreventie is meer dan alleen schade aan bezittingen voorkomen

Een bedrijfspand en inventaris verzekeren tegen schade is vaak niet afdoende. De financiële impact van de schade is namelijk vaak veel groter. Na een brand kan het maanden duren de onderneming weer te laten produceren. Gelukkig is deze schade goed verzekerbaar.

Meer dan alleen verzekeren

Een goed preventiebeleid; daar begint het allemaal mee. Met verzekeringen kunt u gevaren wegnemen, maar het verzekeren is alleen mogelijk als uw onderneming de zaken goed voor elkaar heeft. Onze adviseurs gaan verder dan alleen het afsluiten van de noodzakelijke verzekeringen. Wij bekijken samen met u waar de risico’s liggen. De eerste klap is het zo veel mogelijk indammen van deze risico’s. De risico’s die niet of niet tegen redelijke kosten beperkt kunnen worden, verzekert u.

Heeft u vragen, neem contact met ons op via tel. (0578) 699 789 of via [email protected]. Wij helpen u graag verder.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven