• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Het betalen van de pensioenpremie in coronatijd

We voelen de klappen van het coronavirus keihard in het bedrijfsleven. Het ene bedrijf moet haar deuren sluiten en op zoek naar creatieve oplossingen, een ander bedrijf ziet de omzet keihard kelderen en weer een ander bedrijf werkt door, maar moet de omslag maken naar thuiswerken. In welke sector je bedrijf ook valt: we worden allen geraakt door dit virus. Het betalen van vaste lasten, van uw personeel, en andere regelingen kan daardoor lastig voor u worden.

Het betalen van de pensioenpremie in coronatijd

De pensioenpremie voor uw werknemers

Een van de zaken waar u rekening mee dient te houden, is het betalen van de pensioenpremie. De opbouw van pensioen gaat gewoon door voor uw werknemers. Ook wanneer u een bedrijf heeft waar tot wel 100% van de omzet verloren gaat en u hiervoor NOW heeft aangevraagd. Zo lang er geen ontslagen vallen, wordt er volledig pensioen opgebouwd. Wel kan het voor u als werkgever lastig zijn om de pensioenpremie te betalen, wanneer er geen omzet wordt gedraaid.

Heeft u als werkgever problemen met het betalen van de pensioenpremies door de coronacrisis?

Meld dit dan zo spoedig mogelijk bij uw pensioenuitvoerder. Bij voorkeur schriftelijk én aangetekend.  Heeft u een regeling via Veldhuis Advies bij een pensioenuitvoerder? Dan kijken we graag samen met u naar de opties en hoe we dat op de best mogelijke wijze kunnen regelen. Neemt u hiervoor zo snel mogelijk contact met ons op. Uiteraard kunnen relaties die zijn aangesloten bij een andere pensioenuitvoerder ons ook benaderen om te overleggen. Wij zitten voor u klaar.

Licht uw medewerkers in

Ook de positie van uw werknemers is hierin van belang. Pensioenpremies die op het loon worden ingehouden maar niet worden afgedragen aan de pensioenuitvoerder kunnen problemen en weerstand oproepen. Communiceer dit helder en duidelijk met uw medewerkers. Ook over de juiste communicatie-aanpak hiervoor helpen wij u graag.

Realiseert u zich dat het niet, of niet tijdig, melden van betalingsonmacht kan leiden tot hoofdelijke aansprakelijkheid voor bestuurders bij een BV. Dat uiteraard los van het feit dat het voor iedereen een heel vervelende situatie is.

Laat het ons weten als we iets voor u kunnen doen. Wij helpen u graag. U kunt ons bereiken via [email protected] of door te bellen naar 0578 – 699 769.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven