• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Hoe voorkomt u schade aan uw huis door regenval?

Uw huis en inboedel kunnen beschadigd raken door het weer. Het kan zijn door een heftige storm, maar bijvoorbeeld ook door droogte of regen. Hoe kunt u voorkomen dat er schade door lekkage ontstaat?

Hoe voorkomt u schade aan uw huis door regenval?

Lekkage

Een grote angst van huiseigenaren is lekkage. De bron van de ellende is vaak moeilijk te traceren en het kan uw huis en alles wat erin staat beschadigen. Lekkage in een slaapkamer hoeft niet te betekenen dat het water komt van het gedeelte van het dak direct boven de slaapkamer. Met een huis met een plat dak heeft u een grotere kans op lekkage. Door goed onderhoud kunt u lekkage voorkomen, maar u kunt meer doen dan dat.

Waar kan een plat dak door beschadigd raken?

Ook bij een goed onderhouden dak van mastiek of bitumen kan lekkage niet in alle gevallen worden voorkomen. Door een hevige regenval heeft u in de herfst een verhoogde kans op problemen door hemelwater. De gevallen bladeren van bomen kunnen zorgen voor een verstopping in de hemelwaterafvoer. Doordat het niet wegstroomt, kan het water langs de dakbedekking alsnog het huis binnen lopen. Maar ook een warme zomer kan in de herfst nog steeds invloed hebben. Door hitte kunnen van geplakte dakbedekking de naden losraken. Dit geeft water vrij spel om een weg te zoeken en uiteindelijk onder de dakbedekking terecht te komen.

Wat kunt u doen tegen lekkage door regen?

Als uw huis in de buurt van bomen staat, krijgt de hemelwaterafvoer veel blad te verwerken. Dat gaat lang goed, maar uiteindelijk kan de afvoer verstopt raken. Door bovenin de afvoer bladvangers te plaatsen kunt u deels voorkomen dat er blad in de afvoerpijpen terechtkomt. Maar dat is nog maar een deel van de oplossing. Veeg platte daken schoon van blad en houd de goten en de afvoerbuizen schoon. Het is zeker ook belangrijk bij huizen met een puntdak om de goten schoon te houden. Op deze daken vallen bladeren door de zwaartekracht namelijk in de goten.

Controleer uw dakpannen

Controleer bovendien na een warme zomer een plat dak gericht op de naden. Bespeurt u schade of oneffenheden, verhelp dan gelijk het probleem of schakel er een expert voor in. Met een pannendak is het verstandig om af en toe te controleren of de dakpannen er nog goed op liggen. Door storm of gewoon een harde wind kunnen ze verschuiven, met alle gevolgen van dien.

Is schade door een regenbui verzekerd?

Schade door regenval kan verzekerd zijn in de opstalverzekering, maar er gelden vaak wel strenge voorwaarden. Verzekeraars kunnen waterschade, ontstaan via dakgoten en afvoerpijpen, uitsluiten. Dit heeft namelijk te maken met goed onderhoud van de goten en de afvoerpijpen.

Wilt u meer weten?

Ontstaat bij u schade aan het huis door regenwater? Meld de schade bij ons, wij zoeken graag voor u uit wat er in de polisvoorwaarden staat over de ontstane situatie. Ook voor overige vragen over het verzekeren van uw huis zitten onze adviseurs voor u klaar. Neemt u gerust contact met ons op via [email protected] of bel 0578-699799. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven