• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Hypotheekverstrekkers bezorgd over woningbezitters zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ongeveer 8 op de 10 Nederlanders met een koophuis is amper op de hoogte wat de financiële consequenties zijn van arbeidsongeschiktheid. Slechts 4 op de 10 woningbezitters heeft zich verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat blijkt uit een onderzoek van hypotheekverstrekker Munt. De geldverstrekker ziet daar een grotere verantwoordelijkheid in van adviseur én aanbieder.

Hypotheekverstrekkers bezorgd over woningbezitters zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dat mensen onverzekerd zijn, betekent niet dat ze zich geen zorgen maken. De coronacrisis heeft ertoe geleid dat veel mensen zich zorgen zijn gaan maken over psychische problemen. “Bijna dagelijks leest u berichten over de zorgen rondom de mentale gesteldheid van Nederlanders”, zegt Munt-directeur Ellen Hensbergen. “Reden voor geldverstrekkers om alert te zijn. Bovendien geeft dit ook maar weer eens aan dat het, ook na een aankoop, in contact blijven met klanten in de hypotheeksector heel belangrijk is.”

Jaarlijks kleine stad aan arbeidsongeschikten

Het is volgens Hensbergen zelfs zo ver gekomen dat mensen die zich tegen arbeidsongeschiktheid verzekeren dat doen met het risico op een burn-out of depressie in het achterhoofd. Ze wijst erop dat ongevallen waarvan de gevolgen het werken belemmeren ook nog steeds aan de orde van de dag zijn. In 2019 werden zo in totaal 50.000 Nederlanders arbeidsongeschikt. “In dat kader is het best raadzaam om goed te bedenken hoe het leven eruit ziet wanneer u niet meer kan werken”, zegt Hensbergen.

Taak voor adviseur

Munt wil vooral de aandacht vestigen op het feit dat verzekeringen vaak ontbreken, terwijl er wel zorgen leven. Iets minder dan de helft van de duizend deelnemers in het onderzoek heeft aangegeven dat hun hypotheekadviseurs de doemscenario’s besproken heeft. “Dat is goed nieuws, maar hier valt absoluut nog een slag te maken”, zegt Hensbergen.

“Wij willen adviseurs met deze inzichten helpen om klanten te wijzen op de mogelijke financiële gevolgen van fysieke en mentale problemen en het effect dat ze hebben op hypotheeklasten. Dat is voor ons de definitie van actief klantbeheer.”

Meer informatie?

Heeft u de juiste voorzieningen getroffen wanneer u onverwacht arbeidsongeschikt raad en uw hypotheek niet meer kan betalen? Onze financieel adviseurs praten u graag bij over de verschillende opties die er voor uw situatie beschikbaar zijn. Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel 0578 211 000 voor het maken van een (digitale) afspraak.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven