• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Kerstlichtjes in lichterlaaie? Voorkom schade tijdens de feestdagen

De donkere dagen van december zijn een ideale tijd om eens wat extra moeite te steken in het nóg gezelliger maken van uw woning. Rond deze periode ontstaan echter wel veel schades in en om het huis. We vertellen u graag meer over veel voorkomende schades en hoe deze kunt voorkomen, want een schade kan een behoorlijke domper op de feestdagen zijn.

Kerstlichtjes in lichterlaaie? Voorkom schade tijdens de feestdagen

Oh Denneboom, houd ook de vloeren schoon…

Kiest u deze kerst voor een echte, groene kerstboom in uw woonkamer? En staat deze op stam in een houder met een laagje water? Zorg dan dat er geen water onder of omheen blijft staan. Want anders komt u voor een nare verrassing te staan wanneer de boom weer het huis uit gaat en uw vloer beschadigd is geraakt door vocht. Check daarom ook goed of de bak waterdicht is, voordat u hem in huis zet.

Kerstlichtjes in lichterlaaie? Kies voor led om te verfraaien

Een kaarsje branden is op zich niet gevaarlijk, mits de kaars goed in de gaten wordt gehouden en nooit onbeheerd achterblijft. Zorg ook dat de kaars altijd op een stabiele ondergrond staat of stevig in een kaarsenhouder. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor u het weet wordt het gezellige vlammetje omgegooid door bijvoorbeeld een huisdier of de onhandigheid van uzelf of een gezinslid.

Gebruik in uw kerstboom ook goed geïsoleerde lampjes, bij voorkeur led. Ledlampjes worden niet warm en zijn daardoor minder brandgevaarlijk. Daarnaast zijn ze ook veel zuiniger!

Als de familie van huis is, vieren de dieven feest!

Wist u dat er tijdens de feestdagen een verhoogde kans is op inbraken? Zelfs in deze bijzondere tijden van lockdowns en maatregelen zijn mensen vaak van huis. Gaat u langs bij uw familie of vrienden? Sluit dan goed de ramen en deuren af voordat u weggaat. Laat eventueel een lamp branden zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Heeft u toevallig slimme verlichting gekregen als cadeau tijdens de feestdagen? Dan kunt u deze vaak ook op afstand beheren om een ‘thuissimulatie’ uit te voeren.

Knallend het jaar afsluiten?

Wist u dat er jaarlijks nog steeds veel schade ontstaat door carbid en vuurwerk? Ook afgelopen jaar, toen het door maatregelen vanuit de overheid eigenlijk niet mocht worden afgestoken. De schade beperkt zich niet alleen tot kleding of geparkeerde auto’s, maar verkeerd gebruik of onoplettendheid kan ook letsel veroorzaken aan u, uw kinderen of omstanders. Wordt er vuurwerk afgestoken? Houd afstand, draag een vuurwerk-/veiligheidsbril en pas goed op elkaar en omstanders. En houdt u natuurlijk aan alle veiligheidsregels.

Wat dekt uw verzekering?

De meeste schades in en om uw eigen huis worden gedekt door de opstal- of inboedelverzekering. Schade aan andermans spullen kunt u claimen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Wat er wel en niet gedekt wordt, staat het beste uitgelegd in uw polisvoorwaarden.  Heeft u vragen over de dekking van uw verzekeringen? Mail naar [email protected] of bel 0578 699 799. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven