• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Let op: een studiereis is niet standaard meeverzekerd!

Wij krijgen vaak vragen over een reisverzekering voor afwijkende situaties. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten voor een studiereis? Een zonvakantie naar de Spaanse kust of een tropisch gebied vraagt om een andere benadering dan een studiereis, maar ook een studiereis of een zakenreis is goed verzekerbaar.

Als u één keer per jaar op vakantie gaat, kan een kortlopende reisverzekering de oplossing zijn. Bij meerdere vakanties loont het de moeite om ook de mogelijkheden van een doorlopende reisverzekering door te nemen. U gaat namelijk voor de beste verzekering, maar wel tegen lage kosten. Voor een studiereis, een zakenreis of een reis voor vrijwilligerswerk is de reguliere reisverzekering meestal niet de oplossing.

Let op: een studiereis is niet standaard meeverzekerd!

Een doorlopende reisverzekering heeft een beperkte reisduur

De doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar dekking, maar de verzekeraar gaat er niet vanuit dat u maanden achtereen in het buitenland zit. U heeft het hele jaar dekking, maar per reis geldt er vaak een maximale duur van 60 dagen. Voor een buitenlandse stage van meerdere maanden is de doorlopende reisverzekering dus niet de oplossing. Ook qua dekking sluit de verzekering niet aan op de risico’s van een buitenlandse stage of werkvakantie.

Kiezen voor een reisverzekering op maat

Verzekeraars hebben passende verzekeringen voor risico’s in het buitenland, maar de aflopende en de doorlopende reisverzekering zijn niet geschikt hiervoor. Dit is en blijft altijd maatwerk. Verzekeraars kunnen een speciale studiereisverzekering aanbieden of een zakelijke reisverzekering waarin bijvoorbeeld ook dekking bestaat voor dure computerapparatuur die u meeneemt voor het werken.

Let vooral ook op de medische kosten

De Nederlandse zorgverzekering biedt een wereldwijde dekking, maar dat is niet het volledige verhaal. Verzekeraars vergoeden de buitenlandse medische kosten maximaal tot het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is. Als een medisch noodzakelijke behandeling in Nederland €1.000 kost en de buitenlandse zorgverlener brengt €2.000 in rekening, zal de zorgverzekeraar €1.000 vergoeden vanuit de basisverzekering. Het resterende bedrag kunt u claimen op de reisverzekering waarin de medische kosten in het buitenland meeverzekerd zijn. De zorgverzekering kan ook die dekking bieden, namelijk in een aanvullende zorgverzekering. Vraag wel goed na of de Nederlandse zorgverzekering dekking biedt. Bij een stage in het buitenland verstrekt de zorgverzekering in sommige gevallen geen dekking.

Wat neemt u mee aan bagage?

Voor een reisverzekering op maat is het verstandig om ook rekening te houden met de mee te nemen bagage. Dure apparatuur moet verzekerd zijn, maar bijvoorbeeld ook materialen en accessoires die niet gebruikelijk zijn om mee te nemen in de bagage. De reisverzekering moet goed afgestemd worden op de bagage die u meeneemt.

Ga in ieder geval niet onverzekerd op reis. Hoe de regelgeving is in het buitenland bij een studiereis of een stage voor een lange periode is vaak complex, maar met een reisverzekering afgestemd op uw situatie is er veel mogelijk. Neem gerust contact op met onze adviseurs om te sparren over uw situatie via [email protected] of bel 0578-699799.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven