• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Meer meldingen van woninginbraken na versoepeling coronabeperkingen

Verzekeraars en tussenpersonen krijgen weer meer meldingen over woninginbraken. Die conclusie kan worden getrokken nu de meest recente cijfers van de Nationale Politie uitwijzen dat het aantal woninginbraken weer op het normale niveau ligt.

Meer meldingen van woninginbraken na versoepeling coronabeperkingen

Inbrekers grijpen de versoepelingen van de intelligente lockdown aan om weer volop op pad te gaan

Doordat Nederlanders als gevolg van de coronabeperkingen massaal thuis gingen werken, kelderde het aantal inbraken spectaculair. Eind april lag het aantal woninginbraken 60% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In heel Nederland sloegen inbrekers in de eerste week van de meivakantie 294 keer toe, tegen 731 keer in dezelfde week in 2019. Normaal trekken Nederlanders er vaak massaal op uit in die periode.

Lockdownperiode zorgt voor ruim een derde minder inbraken

Het totale aantal woninginbraken in de lockdownperiode (van maart tot eind juni) kwam uit op 6.951 keer. Dit is 37% minder dan de 11.041 in dezelfde periode vorig jaar. Sinds het kabinet de lockdown in diverse stappen versoepelde, ziet de politie de cijfers echter snel ook weer oplopen. Medio mei lag het aantal woninginbraken nog steeds zo’n kwart lager dan normaal. Afgelopen week bedroeg de daling 11% procent minder dan begin juli 2019. Inbrekers sloegen in heel Nederland 510 keer toe: wat neerkomt op 60 inbraken minder dan begin juli 2019.

Voorkom woninginbraak in de zomervakantie met deze 5 tips

De zomervakantie is al jaren de periode waarin de meeste inbraken plaatsvinden. Het is voor inbrekers makkelijk te achterhalen of u met vakantie bent of niet. In dit artikel leest u tips om woninginbraak te voorkomen. Wat u tijdens uw vakantie nog extra kunt doen:

  1. De meest voor de hand liggende tip: sluit ramen en deuren goed en doe alle deuren op slot. Vergeet uw garage en schuur niet. Maak het inbrekers niet te makkelijk.
  2. Laat niet via social media weten dat u weg bent. Plaats dus niet dat u op vakantie gaat of deel geen foto's tijdens uw reis.
  3. Laat de kamer rommelig achter. Laat koffiekopjes op de tafel staan en laat zien dat er in het huis wordt geleefd.
  4. Zet om die reden ook een timer op uw lampen, zodat er in de avonden licht brand in huis. Een verlicht tuinpad helpt ook tegen inbraak.
  5. Berg trappen en ladders die buiten staan op, zodat inbrekers deze niet kunnen gebruiken om op het plat dak te komen of een raam boven te gebruiken die nog op een kier staat.

Komt u terug van vakantie en is er ingebroken?

Controleer of er inbraaksporen zijn en maak eerst foto's van de schade en rommel in huis. Meld uw schade eenvoudig online. Of neem contact op met onze schade experts via tel. 0578 - 699 777 of mail naar [email protected]. We helpen u graag.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven