• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Onbezorgd met de fiets erop uit!

Nederland was al een land waarin veel werd gefietst, maar met de opkomst van de elektrische fiets wordt de auto nu ook eenvoudiger ingeruild voor langere afstanden. Met de fiets op vakantie gaan kan ook heerlijk zijn.  Ga goed voorbereid het fietspad op, zodat u onbezorgd kunt genieten. Graag delen we een paar tips voor recreatieve fietsers.

Onbezorgd met de fiets erop uit!

Tip 1: Stap goed voorbereid op de fiets

U kunt naar een mooi gebied rijden met de fietsen achterop de auto en uw fietstocht gewoon beginnen, maar u kunt thuis ook al eerst goed uw huiswerk doen. Als u thuis al een route uitstippelt, voorkomt u dat u de mooiste bezienswaardigheden in de regio mist. U kunt natuurlijk ook niet zonder een voldoende opgeladen telefoon. Neem vooral ook een zonnebril mee. Daarmee houdt u vliegjes uit uw ogen en natuurlijk felle zonnestralen. Wilt u een volledige paklijst om af te turven? Kijk dan op Oppad.nl.

Tip 2: Check de weerberichten

Het kan er zonnig uit zien, maar u weet nooit wat u nog te wachten staat. Om te voorkomen dat u ook nog een regenpak moet meeslepen, kunt u zich beter vooraf voorbereiden op het weer. Kijk ook vooral even naar de windkracht. Vanuit huis kan het windstil lijken, naar op open vlaktes kunt u veel last hebben van bijvoorbeeld windkracht 4 of 5. Het fietsen moet natuurlijk wel leuk blijven.

Tip 3: Denk ook om de fietsverzekering

Laat uw plezier niet verpesten door zorgen. U kunt namelijk pech onderweg krijgen of nog erger, de fiets wordt gestolen. Met een fietsverzekering kunt u dit niet voorkomen, maar de ongemakken en de kosten kunt u er wel mee opvangen. U kunt de verzekering goedkoop houden door de fiets alleen te verzekeren tegen diefstal. Met een uitgebreidere dekking keert de verzekeraar ook uit bij schade aan de fiets door bijvoorbeeld het vallen of een botsing. Ook kunt u zich met een uitgebreidere dekking verzekeren voor pechhulp. Tijdens een lange fietstocht wilt u namelijk liever niet ergens langs de weg komen te staan met een defecte accu. Zeker voor nieuwe fietsen is de fietsverzekering belangrijk. Vooral elektrische fietsen hebben een hoge waarde. Hierdoor worden ze ook eerder gestolen.

Pechhulp met de fiets? Hoe werkt dat?

De pechhulp die u bij uw fietsverzekering kunt krijgen, is vergelijkbaar met de pechhulp die u waarschijnlijk al kent voor de auto. Als u het alarmnummer van de verzekeraar belt, krijgt u hulp voor pech met de fiets. Waar u ook strand. Uw fiets wordt ter plekke door een hulpdienst gerepareerd. Lukt dat niet? dan brengen ze u en de fiets naar uw bestemming (binnen een straal van 30 kilometer).

Meer weten over de fietsverzekering?

Neem gerust contact op met een van onze adviseurs via [email protected] of bel 0578-699799. Wij wensen u veilige en aangename kilometers toe!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven