• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Ontdek snel hoe gevoelig uw bedrijf is voor een cyberaanval

Wilt u snel weten hoeveel risico u met uw bedrijf loopt als het gaat om cyber? Er is een nieuw instrument beschikbaar gemaakt door het ministerie van economische zaken en klimaat: een online vragenlijst die de ondernemer snel laat zien welk risico het bedrijf loopt en welke concrete maatregelen nodig zijn.

Ontdek snel hoe gevoelig uw bedrijf is voor een cyberaanval

De online inventarisatie (elf vragen, zo gebeurd) bestaat uit vragen over de omvang van het bedrijf, het type (klant)gegevens waar het bedrijf over beschikt, de toegang die medewerkers en derden hebben, enzovoort. Het geeft u een eerste basis inkijk in de risico’s die uw onderneming loopt.

Veldhuis Advies lanceerde in 2020 het ‘cyberadviespakket’. Aangeraden als u de cybersecurity van uw onderneming écht serieus aan wilt pakken. Samen met cyberbeveiligingsexperts wordt uw bedrijf compleet doorgelicht om alle mogelijke risico's boven tafel te krijgen. Zo helpen we u met het aanpassen waar dat kan en het verzekeren bij waar dat niet kan.

Gebrek aan kennis

De indeling in risicoklassen is ontwikkeld door onder anderen MKB-Nederland, VNO-NCW en het Verbond van Verzekeraars. Zij signaleren dat bij veel ondernemers de kennis ontbreekt om de digitale beveiliging goed op orde te brengen. Voor de ondernemer is het een lastig risico om te managen: waar een risico op inbraak doorgaans goed wordt afgedekt, is de digitale inbraak een complexer verhaal.

Slachtoffer

Risico’s in kaart brengen en maatregelen treffen is echter geen overbodige luxe. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 maar liefst 22 procent van de mkb’ers het slachtoffer werd van cybercriminaliteit. En experts vermoeden dat het werkelijke getal nog hoger ligt omdat uit schaamte niet iedereen aangifte doet.

In de puree

Slachtoffer worden van cybercriminaliteit is ontzettend vervelend en ingrijpend. Computers zijn geblokkeerd, de volledige klantenhistorie kan zijn verdwenen en niemand kan meer bij de planning. Ook kunnen digitale producten verloren gaan, maar ook operationele processen stilvallen doordat online aangestuurde productielijnen niet meer werken. En dan hebben we het nog niet over de imagoschade. Bedrijven die dit overkomt kunnen volledig plat komen te liggen, met soms een faillissement tot gevolg.

Aan de slag met cybersecurity

Wacht niet te lang met het in orde maken van uw cybersecurity. Internetcriminelen worden steeds slimmer en richten hun vizier op de zakelijke wereld. Veldhuis Advies heeft specialistische kennis in huis om uw bedrijf zo goed mogelijk te verzekeren tegen de risico’s van cybercriminaliteit en cyberrisico’s door menselijk handelen. Neem gerust contact op met een van de onze onafhankelijke adviseurs via [email protected] of bel 0578 699 789 en maak een (digitale) afspraak.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven