• Persoonlijk advies
 • Alle kennis in huis
 • Complete oplossingen
 • Volledig ontzorgd
 • klantwaardering 9,1

Op zakenreis? Kies voor de speciale zakenreisverzekering

Voor veel bedrijven is internationaal zaken doen steeds meer gewoonte geworden. Dat betekent vaak ook een toename van het aantal zakelijke reizen. Of u nu naar het buitenland gaat voor een bezoek aan een zakenrelatie, het bijwonen van een internationale meeting of bezoek aan een congres. Het is verstandig om hiervoor een speciale zakenreisverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de frequentie van zakenreizen heeft u verschillende opties.

Op zakenreis? Kies voor de speciale zakenreisverzekering

Welke verzekering is geschikt?

Voordat u een zakenreisverzekering afsluit is het belangrijk om na te denken waarom en wanneer u deze nodig heeft. Wilt u alleen dekking in Europa, of reist u ook buiten Europa? Gaat u regelmatig op zakenreis of maakt u slechts af en toe een tripje? En maken meerdere werknemers binnen uw bedrijf zakenreizen?

Een of twee keer per jaar op zakenreis

Gaat u slechts af en toe op zakenreis? Dan kunt u een Kortlopende Reisverzekering afsluiten. Deze verzekering is niet alleen geldig tijdens privéreizen, maar ook tijdens zakenreizen. Standaard werkzaamheden, zoals administratief of commercieel werk zijn altijd meeverzekerd. Voor werkzaamheden met een verhoogd risico komt er een toeslag bij. Deze toeslag varieert van 35% tot 110% en is afhankelijk van het type werk dat u uitvoert.

Meerdere keren per jaar op zakenreis

Wanneer u regelmatig voor zaken buiten Nederland verblijft, dan kunt u beter een doorlopende zakenreisverzekering afsluiten. Het voordeel hiervan is dat u niet elke keer als u op zakenreis gaat aan uw verzekering hoeft te denken. Handig als u bijvoorbeeld onverwacht een zakenreis maakt. Er zijn doorgaans twee mogelijkheden:

Doorlopende zakenreisverzekering

 • Deze verzekering is geschikt voor de individuele zakenreiziger. De verzekering is op maat samen te stellen. U kiest dus zelf wat u verzekert. Standaard is vaak de alarmdienst en hulpverlening. Afhankelijk van uw wensen kiest u daarnaast voor een ongevallen-, bagage-, medische kosten- of rechtsbijstandsdekking.
 • Werkzaamheden van commerciële, administratieve of toezichthoudende aard zijn standaard verzekerd. Werkzaamheden met een verhoogd risico, zoals werken in de bouw, zijn tegen een toeslag mee te verzekeren.
 • Goed om te weten is dat bij de doorlopende zakenreisverzekering vaak ook gezinsleden zijn meeverzekerd, als ze meegaan op de zakenreis.
 • Het is ook mogelijk om privéreizen mee te verzekeren.

Collectieve zakenreisverzekering

 • De collectieve zakenreisverzekering is een goed alternatief als er meerdere werknemers van hetzelfde bedrijf regelmatig op zakenreis gaan. Deze verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen. Alle medewerkers van het bedrijf zijn daarmee in één keer verzekerd.
 • Zelfs de buitenlandse medewerkers zijn mee te verzekeren, als ze in Europa wonen en het hoofdkantoor (de verzekeringsnemer) in Nederland is gevestigd.
 • Omdat de verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen, komt het nooit voor dat een medewerker tijdens zijn zakenreis onverzekerd is. Ook handig is dat het aantal reisdagen per jaar tussentijds te wijzigen is.

Meer informatie

Wilt u advies over onze (zaken)reisverzekeringen? Of twijfelt u of bepaalde werkzaamheden onder standaard werk of risico verhogend werk vallen? Neem gerust contact op met uw adviseur via [email protected] of bel 0578-699789.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven