• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Pensioencommunicatie, een must voor werkgevers!

Medewerkers zijn de kracht van uw onderneming. Met een goed salaris kunt u ze aan boord houden, maar ook een goede pensioenregeling maakt een wezenlijk verschil. Toch kunnen de meeste werknemers niet veel vertellen over de pensioenregeling waar ze in zitten. Waar hebben ze recht op vanaf de pensioendatum?  En wat krijgen de nabestaanden na hun overlijden? Een goede pensioencommunicatie zorgt ervoor dat de dit ook echt als een secundaire arbeidsvoorwaarde wordt gezien!

Pensioencommunicatie, een must voor werkgevers!

Medewerkers verdienen meer dan ze denken

Medewerkers lezen hun verdiensten op de loonstrook, maar eigenlijk is dat maar een deel van hun inkomen. Er zou veel meer nadruk moeten liggen op de pensioenopbouw. Laat uw medewerkers zien wat u als werkgever voor hen spaart, en ze zullen beseffen dat een inkomen voor later ook heel belangrijk is. Laat vooral ook zien wat er geregeld is voor de nabestaanden, als uw werknemer komt te overlijden. Schep ook gerust op over het feit dat er zelfs nog pensioen wordt opgebouwd bij arbeidsongeschiktheid. Want, blije bakkers bakken lekkerdere broodjes. En ze zijn loyaler aan hun werkgever. Maar dan moeten ze het natuurlijk wel weten.

Vertel uw medewerkers wat de pensioenregeling inhoudt

Het is niet eenvoudig om een pensioenregeling uit te leggen en toe te lichten. Het is complexe materie, zeker als het niet uw dagelijkse werk is. Vaak wordt er documentatie, al dan niet in een mooie brochure gegoten, over de pensioenregeling gedeeld. Maar Nederlanders lezen niet graag over pensioen. Het is vaak nogal droge stof en staat vol met moeilijke begrippen. Maar er zijn andere manieren om uw medewerkers op de hoogte te brengen. Zo kunnen wij, namens u, in een boeiende en begrijpelijke presentatie meer vertellen over de geldende pensioenregeling. Ook al heeft u die niet geheel of gedeeltelijk via ons geregeld. We laten uw medewerkers graag zien hoe het pensioen voor hen werkt en waar ze recht op hebben.

Waarom is het informeren over de pensioenregeling zo belangrijk?

Het vinden en het vasthouden van personeel is lastiger geworden door de krapte op de arbeidsmarkt. Door het bieden van een goed inkomen kunt u personeel aan uw bedrijf binden, maar onderschat de invloed van een goede pensioenregeling niet. De laatste jaren is er in de media veel aandacht geweest voor pensioenen, dus is men zich meer bewust van het belang van een goede pensioenregeling.

Ook voor de werkgever heeft een pensioenregeling grote voordelen. De pensioenopbouw kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor een deeltijdpensioen. Dit kan spelen voor werknemers waarvoor vijf dagen werken op latere leeftijd eigenlijk een te zware lichamelijke of geestelijke belasting is. Eerder stoppen met werken is ook een optie.

De pensioenregeling is een belangrijk onderdeel van de beloning van medewerkers. Beperk het informeren hierover dus niet tot een jaarlijks overzicht van de opgebouwde rechten. Wij weten hoe u de materie boeiend onder de aandacht kunt brengen. Kortom, be good and tell it…

Meer informatie over een goede pensioencommunicatie?

Neem gerust contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden van het uitbesteden van uw pensioencommunicatie via [email protected] of bel 0578-211000. We helpen u graag.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven