• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Reis geboekt en de regels worden aangescherpt, wat nu?

Er even lekker tussenuit tijdens de Winterse periode, er zijn genoeg mensen die dat ieder jaar ondernemen. Van de pistes afglijden tijdens de wintersport of toch wat meer richting het zuiden om te overwinteren of kerst te vieren aan het strand, voor ieder wat wils. Net als in Nederland zijn er andere landen binnen en buiten Europa die adviezen aanscherpen, horecagelegenheden eerder sluiten, vaccinatiebewijzen en toegangstests vereisen, en/of andere maatregelen die het vakantiegenot behoorlijk kunnen beperken. Wat kunt u eigenlijk doen als u een reis geboekt heeft en de regels rondom de bestrijding van Covid-19 ineens veranderen voor uw bestemming?

Reis geboekt en de regels worden aangescherpt, wat nu?

Aangescherpte regels geen reden

‘Maar daar heb ik toch een annuleringsverzekering voor’, kunt u misschien denken. Helaas, voor het overgrote gedeelte van alle reis- en annuleringsverzekeringen geldt dit niet. Wanneer de reis door kan gaan maar u ter plaatse minder vrijheden heeft, is dit voor de meeste verzekeraars geen grond voor annulering. Slechts een enkele verzekeraar heeft dit als aanvullende dekking beschikbaar gesteld. Het kan dus per polis verschillen. Wilt u weten wat er voor uw situatie en reisverzekering geldt? Bel ons gerust even om het te checken!

Reisaanbieders met flexibele voorwaarden

In een poging om meer consumenten aan te moedigen om reizen te boeken, hebben veel reisorganisaties flexibele annuleringsvoorwaarden opgenomen. Als u wilt annuleren is de kans daarom groter dat u bij uw reisorganisatie kunt aankloppen om uw geld geheel of gedeeltelijk terug te krijgen.

Heeft u nog geen reis geboekt? Dan is boeken via een erkende reisaanbieder verstandiger dan op eigen houtje uw reis en verblijf samen te stellen en te boeken. Lees wel voor het boeken goed de annuleringsvoorwaarden door. Zo weet u zeker wanneer u wel of geen recht heeft op terugbetaling bij het niet door (laten) gaan van de vakantie. Check hier uw reisrechten tijdens de coronacrisis.

Denk hieraan wanneer u op reis gaat

Staat alles gepland, zijn de maatregelen ter plaatse gunstig genoeg en u voelt u zich goed bij het op vakantie gaan? Check dan wel nog even goed welke documentatie u mee moet nemen op reis. Het kan zijn dat u tijdens een tussenstop of op de plaats van bestemming negatieve testuitslagen of een vaccinatiebewijs moet kunnen laten zien om van de voorzieningen gebruik te maken of aan boord van een vliegtuig te komen. Dit kan per land en regio verschillen. Uw reisaanbieder of de website van de Rijksoverheid kan u hier meer over vertellen. Of doe de check op https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven