• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Schade geleden tijdens de wintersport?

De meeste mensen zijn zich wel bewust van de noodzaak van een goede reisverzekering, maar voor de wintersport geldt dat eigenlijk in de overtreffende trap. Een wintersportvakantie brengt namelijk extra risico’s met zich mee in vergelijking met een zonvakantie of een stedentrip. Is er tijdens de wintersport schade ontstaan? Wat betaalt de verzekeraar?

Schade geleden tijdens de wintersport?

Zorgkosten en de reisverzekering

Vooral de kans op medische kosten is tijdens de wintersport groot. De basis reisverzekering biedt een werelddekking, maar dat wil nog niet zeggen dat u ook echt een volledige vergoeding van de zorgkosten krijgt. Als de medische kosten in het buitenland hoger liggen in vergelijking met Nederland, kunt u toch nog zelf een te betalen rekening krijgen van de buitenlandse zorgverlener.

Wie betaalt de buitenlandse medische kosten?

Heeft u tijdens de vakantie een medische behandeling ondergaan in het buitenland? Dan kunt u de eventuele nota die u krijgt allereerst indienen bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar mag de vergoeding van de buitenlandse medische kosten beperken tot het tarief dat gebruikelijk is in Nederland. Als een ziekenhuisbehandeling in Nederland € 1.000 kost, kan de zorgverzekering voor dezelfde behandeling in bijvoorbeeld een Zwitsers ziekenhuis ook maar € 1.000 vergoeden. Ook als de rekening € 1.500 bedraagt. De meeste mensen hebben een aanvullende zorgverzekering, hiermee kan de dekking in het buitenland aangevuld zijn tot 100%.

U kunt de rekening ook indienen bij de verzekeraar waar de reisverzekering loopt. Een voorwaarde is wel dat u medische kosten heeft meeverzekerd. Voor een wintersport heeft de verzekeraar ook nog een aanvullende eis. Ook de dekking voor wintersport moet in de reisverzekering meeverzekerd zijn.

Claim het betaalde verplichte eigen risico op de reisverzekering

Als u medische kosten maakt, draagt u vaak een deel van de rekening zelf bij een zorgverzekering. De eerste € 385 aan ziekenhuiskosten betaalt u zelf, het zogenaamde verplichte (wettelijke) eigen risico. Ook over de medische kosten die in het buitenland zijn gemaakt wordt eerst het eigen risico verrekend. Op de meeste reisverzekeringen kunt u het betaalde eigen risico van de zorgverzekering terugvragen tot het verplichte bedrag van € 385. Uw vrijwillig eigen risico blijft altijd voor uw eigen rekening.

Had u kosten door calamiteiten? Of bent u het slachtoffer geworden van diefstal?

Zijn er bijvoorbeeld dure skispullen gestolen? Daar biedt de reisverzekering dekking voor. De dekking gaat echter nog veel verder dan dat. Heeft u bijvoorbeeld de reis eerder moeten afbreken door ziekte of waren er calamiteiten in Nederland waardoor u eerder terug moest? Vaak vergoedt de reisverzekering de extra gemaakte (annulerings)kosten. Dat is bijvoorbeeld ook het geval als uw partner in het ziekenhuis is opgenomen en u hierdoor kosten heeft moeten maken omdat u langer op het vakantieadres moest verblijven. Zelfs misgelopen skilessen kunt u claimen.

Tip: Draag belangrijke info bij u

Neem altijd een kopie van uw reisverzekering mee. Sla het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw verzekeraar op in uw telefoon. Dat voorkomt zoekwerk op het moment dat het nodig is. Handig hiervoor is de "reis op zak"-app.

Heeft u kosten gemaakt waarvan u twijfelt of deze worden vergoed door de verzekeraar? Neem gerust contact met ons op via [email protected] of bel 0578-699799.

Of meld uw schade hier.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven