• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Tijd voor vakantie, geef dieven geen kans!

Terwijl u geniet van een welverdiende vakantie zien inbrekers hun kans schoon om een goede buit te verzamelen in de achtergelaten woonhuizen. Net als tijdens de feestdagen is er tijdens de zomervakantie een piek te zien in het aantal woninginbraken. Wat kunt u doen om uw risico zo klein mogelijk te maken?

Tijd voor vakantie, geef dieven geen kans!

Hey buurman, houd een oogje in het zeil voor mij?

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Laat uw buren weten dat u op vakantie gaat, en vraag ze een beetje op te letten op uw huis. Als zij types rond uw woning zien die er normaal nooit komen of zich opvallen gedragen kan er ingegrepen. Misschien kunnen ze zelfs de post uit de brievenbus halen of tijdens uw vakantie de plantjes water geven.

Zet slimme verlichting in

Heel veel huishoudens hebben tegenwoordig slimme verlichting in hun woning. Naast dat het handig is om lampen middels een app aan- en uit te zetten of te dimmen, zijn ze ook ontzettend goed in te zetten om een ‘thuissimulatie’ in te stellen. U kunt een programmaatje samenstellen die ervoor zorgt dat het lijkt alsof u thuis bent, ’s avonds of ’s morgens de lampen aan. Zo wekt u vanaf de buitenkant de impressie dat er mensen thuis zijn, en dat maakt uw woning een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Videodeurbellen of inbraakalarmen

Een deurbel die u laat weten wanneer er activiteit is bij uw voordeur is niet alleen handig voor de postbezorger, maar ook om in de gaten te houden wie er rond uw tuinpad of bij uw voordeur rommelt. Bij veel beveiligingssystemen in inbraakalarmen zit tegenwoordig een slimme deurbel. Op uw mobiele telefoon krijgt u meldingen wanneer er activiteit is. Heeft u ook een inbraakalarm, dan schakelt de centrale die daar achter zit bij verdachte activiteit ook de meldkamer van de politie in.

Leg uw spullen buiten het zicht

Misschien denkt u wel dat een inbraak u niet overkomt, omdat u geen dure spullen hebt. Bedenk dan goed dat een inbreker niet alleen uit is op dure spullen. Als ze eenmaal binnen zijn, pakken inbrekers wat ze kunnen pakken. Alles wat waarde heeft, zullen ze meenemen. Bijvoorbeeld handtassen of gereedschap. Bewaar uw waardevolle spullen ook niet allemaal bij elkaar, maar verspreid ze door de woning. Of bewaar ze op onverwachte plekken, bijvoorbeeld in een doos met foto's. Als er dan inbrekers binnenkomen, is het moeilijker voor ze om met een grote buit er vandoor te gaan.

Woninginbraak en de verzekering

U kunt tal van preventieve maatregelen treffen en helaas alsnog het slachtoffer worden van een woninginbraak. Daarom is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten tegen de financiële gevolgen van inbraak en diefstal. Het is belangrijk om daarin te letten op een goede combinatie van premie en voorwaarden. Wordt er uitgekeerd op basis van dag- of nieuwwaarde? Zijn artikelen toe- of afgenomen in waarde? Is er een eigen risico? Uw adviseur helpt u graag bij deze en andere vragen rondom woonverzekeringen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over inbraakpreventie en woonverzekeringen? De specialisten van Veldhuis Advies staan u graag te woord. Neem contact op via email [email protected] of bel 0578 699 799.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven