• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1
Goed werkgeverschap: financiële fitheid

Uit de praktijk: een financieel doemscenario afgewend

Martijn Brands, directeur en adviseur bij Veldhuis Advies, vertelde onlangs aan Adfiz Magazine een verhaal uit de praktijk, waarbij een werknemer een financieel planningstraject van zijn werkgever ontving en zo een financieel doemscenario kon worden afgewend.

Uit de praktijk: een financieel doemscenario afgewend

Gescheiden, ongeneeslijk ziek en een financieel tekort

Steeds meer werkgevers bieden medewerkers die op hun pensioen afstevenen een financieel gesprek met een adviseur aan. “Samen met de medewerker breng ik dan de financiële situatie na pensionering in kaart”, aldus Martijn Brands. “In dit geval zag het er niet rooskleurig uit. De man was onlangs gescheiden waardoor hij een deel van zijn pensioen had moeten afstaan, betaalde een hoge huur en had net te horen gekregen dat hij – hoewel nog heel wat jaren te gaan – ongeneeslijk ziek was. Uit mijn berekeningen bleek dat hij vanaf de AOW-datum maandelijks enkele honderden euro’s tekort zou komen. Geen benijdbare situatie dus.”

Eenvoudig traject met grote impact

Brands opperde de mogelijkheid om een huis te kopen. Met de toenmalige langere rentes kon dat voordeliger uitpakken dan huren. Brands: “De man leefde in de overtuiging dat hij dan een overlijdensrisicoverzekering (orv) nodig had, wat vanwege zijn ziekte niet kon. Toen ik hem uitlegde dat een orv niet nodig is, een woning kopen zijn maandelijkse woonlasten met enkele honderden euro’s zou verlagen – ongeveer het bedrag dat hij tekort zou komen – en hij zo iets opbouwde om aan zijn kinderen na te laten, was hij om. Nog diezelfde afspraak hebben we samen op Funda naar appartementen gekeken die binnen zijn budget lagen. Ik heb hem toen aangeraden om rustig om zich heen te kijken en het me te laten weten als hij iets had gevonden.”

Even later nam de klant contact op met Brands om te zeggen dat hij een appartement op het oog had. Brands: “Dat heeft hij vervolgens gekocht en wij hebben de financiering geregeld. Vakmatig was dit geen ingewikkeld traject, maar de impact voor de man was groot: hij had opeens een stuk minder financiële zorgen. Het geeft veel voldoening op deze manier iemand te kunnen helpen. En het toont maar weer eens aan dat financiële planning zinvol is voor iedereen, niet alleen voor de meer gefortuneerden onder ons”

Persoonlijke financiële planning

Nadert voor een deel van uw medewerkers de pensioendatum? Of gaat een medewerker scheiden, is er een kind geboren of is er sprake van ziekte of overlijden binnen het gezin? De financiële gevolgen van deze situaties zijn soms groot. Met een persoonlijk financieel planningstraject helpen wij uw medewerker weer financieel inzicht én overzicht te krijgen en helpen we bij het maken van bewuste financiële keuzes. En dat geeft rust!

Goed werkgeverschap

Bij Veldhuis Advies geloven wij in de voordelen van goed werkgeverschap. Door uw medewerkers actief te ondersteunen in hun fysieke, mentale én financieel fitheid en ze een fijne en sociale werkplek te bieden waar de medewerker echt centraal staat, komt uw organisatie van binnenuit tot bloei.

Zelf werken wij al meer dan 10 jaar aan goed werkgeverschap en inmiddels plukken niet alleen onze medewerkers, maar ook onze klanten hier de vruchten van. Zij beoordelen ons al jaren gemiddeld met een 9,1. Bent u op zoek naar concrete handvatten voor goed werkgeverschap? Wij helpen u graag met inspiratie, advies of de expertise van ons en onze partners.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven