• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Verbouwers vergeten opstaldekking

In de afgelopen drie jaar heeft een groot deel van de Nederlanders wel iets verbouwd aan de woning of geïnvesteerd in de tuin. Bij slechts 33% van hen was de opstalverzekering na die verbouwing nog passend bij de woning, blijkt uit onderzoek van Pricewise, uitgevoerd door Panel Inzicht.

Verbouwers vergeten opstaldekking

Hoewel één derde van de verbouwers aangeeft dat waardevermeerdering van hun huis de reden is van de verbouwing, geeft bijna de helft van de respondenten te kennen na de verbouwing niet naar zijn of haar opstalverzekering gekeken te hebben. Waar koophuisbezitters voor grote verbouwingen kiezen, vinden onder huurders vaker kleinere verbouwingen plaats. Van de respondenten die een kleine verbouwing heeft gedaan, keek slechts 44% naar hun opstalverzekering. Van de mensen die een grote verbouwing hebben gedaan, zoals het vervangen van de keuken of het installeren van een dakkapel, keek 64% ook naar de opstalverzekering.

Consequenties

Arno Baas van Pricewise: “Veel mensen denken dat een kleine verbouwing weinig invloed heeft op de waarde van hun huis of tuin, waardoor zij het checken van hun opstalverzekering na de verbouwing achterwege laten. Hiermee maken zij een grote vergissing. Bij de meeste verzekeraars heb je garantie tegen onderverzekering, maar wanneer je verbouwd hebt en dit niet doorgeeft aan je verzekeraar, kan het zo zijn dat deze garantie komt te vervallen.”

Verduurzamen

Uit het onderzoek blijkt dat vooral eigenaren van een koopwoning in de afgelopen drie jaar één of meerdere veranderingen heeft gedaan aan hun huis of tuin (83%), ten opzichte van huurders (68%). Bij de meeste verbouwingen (66%) die in de afgelopen drie jaar zijn gedaan, gaat het om kleine verbouwingen, zoals een nieuwe vloer of stucwerk. Vorig jaar piekte het aantal verbouwingen toen men door de coronamaatregelen langdurig aan huis gekluisterd zat. Verduurzaming van de woning was voor 22% van de Nederlanders de reden van hun verbouwing.

Is uw opstalverzekering nog up-to-date?

Bent u verzekerd bij Veldhuis Advies een heeft u recent verbeteringen of verbouwingen doorgevoerd aan uw woning of tuin? Neem eens contact op met uw adviseur om uw pakket door te spreken. Is alles nog actueel? U kunt ons bereiken via [email protected] of bel 0578-699799. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven