• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Verzuim loopt op én duurt langer – kunt u de kosten dragen?

In 2020 nam het algehele ziekteverzuim van medewerkers flink toe. Niet alleen door het coronavirus zelf, maar ook door de indirecte effecten daarvan. Niet essentiële behandelingen en zorg werden dikwijls uitgesteld tot een later moment. Medewerkers zitten daardoor langer ziek thuis en keren momenteel minder snel  terug naar de werkvloer.

Verzuim loopt op én duurt langer – kunt u de kosten dragen?

 

Ondernemer betaalt het loon door bij ziekte

Het is volgens de wet verplicht om een werknemer bij ziekte door te betalen, de eerste twee jaar valt dit onder de plicht van de werkgever. Wanneer uw medewerker langdurig thuis zit kan dat een flinke financiële strop worden. Daarnaast bent u ook verplicht om er samen met uw werknemer voor te zorgen dat hij of zij zo snel mogelijk weer aan het werk is. Een behoorlijke klus als de ondernemer ook in onzekere tijden de zaak draaiende moet houden.

De zorgplicht ontzorgen

Om ondernemers in het MKB te ondersteunen bij de re-integratie van medewerkers en het beschermen van de liquiditeit van de onderneming is er de speciale MKB verzuim-ontzorgverzekering. Deze bestaat sinds 2020 en is speciaal ontwikkeld voor ondernemers in het MKB. Met deze verzekering worden de kosten van de belangrijke zorgtaken gedekt. De belangrijkste zaken die u moet weten over de verzuim-ontzorgverzekering zijn:

  • Met een MKB verzuim-ontzorgverzekering wordt de loonbetaling bij ziekte van uw medewerkers gedekt. Als uw medewerker ziek is krijgt u een vergoeding van de verzekeraar om in de loonplicht te voldoen
  • U wordt actief geholpen door een case-manager van de bijbehorende arbo-dienst. Deze casemanager neemt de regie en helpt u bij alle verplichtingen die u als werkgever heeft.
  • Deze verzekering voldoet aan de Wet verbetering Poortwachter. Dit betekent dat u niet na twee jaar voor vervelende verrassingen als loonsancties komt te staan als u alle adviezen van de arbodienst en de verzekeraar opvolgt.
  • Ieder ziektegeval in uw bedrijf telt mee in de premiestijging van uw verzekering, met een verzuim-ontzorgverzekering wordt deze invloed beperkt waardoor uw premieverloop stabieler is.

Zekerheid in onzekere tijden

Misschien denkt u dat u met enkele medewerkers het risico behapbaar genoeg is om zelf te dragen. Maar onderschat niet de vele kosten die u moet dragen bij langdurige ziekte. Naast de loondoorbetaling en kosten voor de arbo-dienst en de bedrijfsarts zult u wellicht ook vervangende arbeidskrachten in moeten schakelen, waarvan de kosten ook al snel oplopen.

Uw partner in het ontzorgen van verzuim

Bij Veldhuis Advies bieden we ook een MKB verzuim-ontzorgproduct aan. Onze zakelijke adviseurs vertellen u er graag meer over. Samen met u maken ze uw situatie inzichtelijk en zetten ze de kosten op een rijtje. Zo weet u waar u aan toe bent. Neem contact op via [email protected] of bel 0578 – 699 789


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven