• Persoonlijk advies
 • Alle kennis in huis
 • Complete oplossingen
 • Volledig ontzorgd
 • klantwaardering 9,1

Voorkom een overval in uw winkel

Als uw winkel overvallen wordt, heeft dat een enorme impact op uw medewerkers en u zelf. Bovendien kan de financiële schade groot zijn. Goed dus om maatregelen te treffen om een overval te voorkomen én om u goed te verzekeren.

Het aantal winkelovervallen in Nederland neemt de laatste jaren sterk af volgens Detailhandel Nederland. In 2009 waren er nog gemiddeld drie winkel overvallen per dag, nu is dat er één. De afname is grotendeels te danken aan de opkomst van het pinnen en het contactloos betalen. Maar zolang er nog contant geld in uw winkel is, loopt u een risico. Hoe voorkomt u dat u het slachtoffer wordt?

Voorkom een overval in uw winkel

10 tips om de kans op een overval te verkleinen

 1. Maak duidelijk dat er niets te halen valt: plak stickers met "kluissleutels niet aanwezig', "tijdvertraging" en "camerabeveiliging".
 2. Tel geld niet in de winkel, maar altijd uit het zicht, in een afgesloten ruimte en op variabele tijdstippen. Bewaar cadeau- en waardebonnen apart.
 3. Signaleer en meld verdacht of afwijkend gedrag van bezoekers of van mensen in de buurt van uw winkel.
 4. Maak uw beveiligingsmaatregelen niet bekend aan buitenstaanders.
 5. Houd de mogelijke buit zo klein mogelijk. Room de kassa regelmatig, verantwoord en veilig af.
 6. Zet de kluis altijd op tijdvertraging, doe cash boxes op slot en zet deze op alarm. Doe ook uw bedrijfskantoor op slot.
 7. Maak voor de afstort gebruik van professioneel waardetransport. Verzorgt u het transport toch zelf, doe het dan samen met iemand anders, op wisselende tijdstippen en dagen en volg verschillende routes. Doe het geld in niet-herkenbare tassen.
 8. Wees alert bij risicovolle momenten. Open en sluit de winkel met meerdere medewerkers. Doe meteen het licht aan en maak samen een controleronde.
 9. Geef duidelijke instructies aan uw medewerkers over sleutelgebruik, controles en veiligheid.
 10. Stel een draaiboek samen waarin u vastlegt hoe er gehandeld moet worden bij een overval. Bespreek dit regelmatig met uw medewerkers, ook met parttimers en nieuwe collega's.

Geldverzekering kan uitkomst zijn

Een overval is helaas nooit helemaal uit te sluiten. Maar de materiële schade kunt u gelukkig verzekeren. Zo kunt u op uw inventaris- en goederenverzekering een extra dekking kiezen of een aparte geldverzekering afsluiten. Wilt u weten wat voor uw winkel de beste oplossing is? Neem dan contact met ons op via tel. (0578) 699 789 of [email protected].


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven