• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Wanneer verzuim van uw medewerkers meer is dan een griepje

Zieke werknemers zijn nooit leuk, en werknemers die voor een lange tijd uit de running zijn nóg minder leuk. Naast dat het voor de medewerker zelf natuurlijk ontzettend vervelend is dat zij langdurig thuis zitten en niet kunnen werken, brengt het ook voor de ondernemer een hoop geregel met zich mee. Een ondernemer krijgt nogal wat op diens bord wanneer een medewerker uitvalt. Veel werkgevers hebben daarom een verzuimverzekering afgesloten. Sinds begin 2020 is er, speciaal voor de wat kleinere werkgevers, een nieuwe product beschikbaar geworden: De MKB verzuim-ontzorgverzekering.

Wanneer verzuim van uw medewerkers meer is dan een griepje
Wist u dat?
Veel bedrijven verzekeren zich tegen de kosten van verzuim: bij bedrijven met minder dan 7 werknemers heeft 75% een verzuimpolis en bij bedrijven tussen de zeven en vijftien medewerkers 85%

Kleinere werkgevers

Met name kleinere werkgevers worstelen behalve met de kosten vaak ook met alle werkzaamheden die komen kijken bij langdurig verzuim. Er is bijvoorbeeld geen HR-afdeling om een verzuimtraject te begeleiden. Dat is waar de MKB verzuim-ontzorgverzekering om de hoek komt kijken. Naast het dekken van het financiële risico, helpt deze verzekering bij de verplichtingen en taken rond de loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie.

Casemanager

De MKB verzuim-ontzorgverzekering biedt meer inhoudelijke ondersteuning en dienstverlening dan reguliere verzekeringsproducten. Het belangrijkste verschil is dat de verzekeraar een casemanager aanstelt (onderdeel van de verzekering), deze casemanager voert de regie over het gehele re-integratieproces. Als ondernemer hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke loonsancties vanuit het UWV, omdat de verzekeraar deze overneemt. Deze verzekeringssoort is daardoor goed genoeg om aan de Wet Poortwachter te voldoen. Voorwaarde is dan wel dat u als werkgever de adviezen van de bedrijfsarts en de casemanager nauwkeurig opvolgt.

Premie

Verschillende verzekeraars bieden sinds 2020 de MKB verzuim-ontzorgverzekering aan. De premie is onder andere afhankelijk van uw bedrijf, de sector waarin u actief bent en de verzekeraar waar u voor kiest. Ook de verzuimcijfers in uw bedrijf tellen mee, al is het effect hiervan op de premie verbonden aan een maximum. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u toch een keer een geval van langdurig verzuim in uw bedrijf heeft.

Premievoordeel

Om kleine werkgevers meer ruimte te geven om een verzuimverzekering af te (kunnen) sluiten, is een wetswijziging aangenomen. Kleine werkgevers gaan per januari 2022 een lagere premie betalen voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (de Aof-premie). De premie voor kleine werkgevers mag maximaal 2%-punt lager zijn dan die van overige (grotere) werkgevers.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over verzuimverzekeringen, welk product het beste bij uw organisatie past en wat voor premie u daarvoor moet betalen? Neem contact op met onze adviseurs via [email protected] of bel 0578 699 789.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven