• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Wat houdt de ondernemer bezig? Ik bespreek de zaken graag met u

Als ondernemer bent u gewend om uitdagingen het hoofd te bieden. Maar het feit dat u de verantwoordelijkheden draagt, betekent niet dat ieder probleem in uw eentje moet oplossen: sparren en klankborden met een gedreven gesprekspartner kan soms heel verhelderend en verrassend zijn. Naast dat wij uw verzekeringsadviseur (kunnen) zijn, ben ik ook graag deze vraagbaak en vertrouwenspersoon voor u. In dit blog bespreek ik graag enkele zaken die u en uw collega-ondernemers bezighouden. Onderwerpen waar ik graag met u over meedenk.

Wat houdt de ondernemer bezig? Ik bespreek de zaken graag met u

Handelsoorlog tussen China en de VS

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten zorgt voor toenemende onzekerheid bij ondernemers. Steeds meer landen lopen het risico te maken te krijgen met tegenvallende groeicijfers of zelfs met krimp. Een dergelijke dip is nadelig voor de Nederlandse export. Veel ondernemers houden zich dan ook bezig met de (financiële) risico's en kansen die er voor hen ontstaan als deze handelsoorlog verder escaleert.

Brexit

Het Verenigd Koninkrijk is natuurlijk al een tijdje bezig de Europese Unie te verlaten, maar binnenkort is het dan toch echt zo ver. Mogelijke importtarieven, tegenvallende inkomsten en extra grenscontroles bezorgen menig ondernemer kopzorgen en slapeloze nachten. Geen wonder dat de aankomende Brexit in veel gesprekken aan bod komt.

Krapte op de arbeidsmarkt

Ook dichter bij huis komen ondernemers voor grote(re) uitdagingen te staan. Zo hebben steeds meer werkgevers moeite om geschikte werknemers aan te trekken en te behouden. Vooral in de financiële sector wordt het steeds lastiger om openstaande vacatures in te vullen: maar liefst 70% van de werkgevers krijgt dit niet of nauwelijks voor elkaar.

Administratie en regelgeving blijft een crime

Een (te) hoge regeldruk leidt ertoe dat ondernemers minder tijd en geld overhouden om te ondernemen en te innoveren. Neem bijvoorbeeld de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die op 1 januari 2020 in werking treedt en ervoor moet zorgen dat het gat tussen vast en flexibel werk kleiner wordt. Of alle verplichtingen waaraan u moet voldoen als u een nieuwe medewerker aanneemt.

Stikstofcrisis

De stikstofcrisis heeft zowel directe als indirecte gevolgen voor ondernemers uit de meest uiteenlopende sectoren. Op 29 mei 2019 oordeelde de Raad van State dat het bestaande Programma Aanpak Stikstof (PAS) in strijd is met de Europese regels, waardoor het programma niet langer gebruikt mag worden om vergunningen te verlenen. Het gevolg: meer dan 18.000 projecten staan on hold. Maar juist nu er veel plannen stil zijn komen te liggen, ontstaan er tegelijkertijd (meer) kansen en ruimte voor ondernemers die zich inzetten voor een duurzame toekomst.

Veldhuis Advies gaat verder dan alleen verzekeren

Iedere dag opnieuw zetten wij ons in om onze klanten te helpen bij schade en met het nemen van financiële beslissingen. De ene keer gaat het om kleine zaken die het verschil maken, de andere keer gaat het om zwaarwegende of zeer complexe kwesties. In al deze gevallen sta ik graag met en naast u als ondernemer. Niet alleen in de rol van verzekeringsadviseur, maar ook als vertrouwenspersoon en sparringpartner.

Of het nu gaat over verzekeringen of niet, ik neem graag de tijd om samen met u een kop koffie te drinken en te horen wat u als ondernemer bezighoudt. Een goed persoonlijk contact en een vertrouwensband is immers goud waard! Nieuwsgierig geworden? U kunt mij bereiken via 0578-699789 of [email protected].


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven