Wat is het verschil tussen verkoop en advies?

Wat krijgt u voor de prijs die u voor een financiƫle dienst betaalt? Dat maakt nogal verschil. De ene financiƫle dienst is de andere niet. Aan u de keus. Maar dan moet u wel weten wat de verschillen in dienstverlening zijn. In de tabel hebben wij de belangrijkste verschillen in kaart gebracht tussen verkoop bij de bank en verzekeraar of het advies van een onafhankelijk adviseur.
Verschillen tussen verkoop en advies:
Directe verkoop via medewerker bank/verzekeraar
Advies via onafhankelijk financieel adviseur
Kan een eigen financieel product aanbieden en de aanschaf voor u regelen
Kan u adviseren welk soort product bij u past
Kan van elke aanbieder een financieel product aanbieden en voor u aanschaffen
Kan producten van verschillende aanbieders vergelijken op prijs en voorwaarden
Kan u adviseren welk product qua prijs en voorwaarden het beste bij uw situatie past
Kan verschillende aanbieders vergelijken op werkwijze, foutgevoeligheid, wijze van uitkeren, etc.
Kan voor uw rechten en belangen opkomen richting de aanbieder als er bijv. iets fout gaat, als u een klacht heeft, of als een schade onvoldoende uitbetaald wordt.
Kan tijdens de looptijd van het product in de gaten houden of (nieuwe) producten van andere aanbieders beter bij u passen
Gerelateerde berichten
Elektrische auto’s vaak hogere schadelast dan traditionele auto
Uit onderzoek van verzekeraar Allianz blijkt dat de schadelast bij elektrische auto’s maar liefst 10% hoger is dan bij ‘traditionele’ auto’s. Niet per se omdat er meer schade wordt gereden door bestuurders van elektrische auto’s, maar omdat vervanging en reparatie van de techniek in deze voertuigen al snel in de papieren loopt.
Hypotheekverstrekkers bezorgd over woningbezitters zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering
Ongeveer 8 op de 10 Nederlanders met een koophuis is amper op de hoogte wat de financiële consequenties zijn van arbeidsongeschiktheid. Slechts 4 op de 10 woningbezitters heeft zich verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat blijkt uit een onderzoek van hypotheekverstrekker Munt. De geldverstrekker ziet daar een grotere verantwoordelijkheid in van adviseur én aanbieder.
Zijn uw woonhuis en inboedel nog voldoende verzekerd na uw verbouwing?
Tijdens corona gingen we met zijn allen massaal aan de klus. Ruim een kwart van de Nederlanders is gaan klussen in en rondom het huis. We konden het niet buiten de deur zoeken, dus hebben we ons ingezet om de thuissituatie te verbeteren. Dakkappellen, overkappingen, veranda’s, ga zo maar door. Toch is er door grote verzekeraars geconstateerd dat bijna 80% van de woningverbeteraars de woonverzekeringen niet aanpast na een grootschalig klusproject of een verbouwing.
Gaat u trouwen? Denk aan de bruiloftverzekering!
Nu de versoepelingen echt door lijken te zetten durven ook steeds meer bruidsparen hun huwelijksfeesten weer te plannen. In 2020 regende het nog annuleringen vanwege alle coronamaatregelen, nu lijkt het erop alsof de trouwbranche het drukker dan ooit gaat krijgen. Maar wat als uw mooie dag onverhoopt niet door kan gaan of er iets naars gebeurt tijdens het huwelijksfeest? We vertellen u graag wat meer over de bruiloftverzekering die voor én tijdens uw trouwen interessant kan zijn.
Illegaal vuurwerk, wie draait op voor de schade?
Wie illegaal vuurwerk op zak heeft of afsteekt, riskeert een forse (cel)straf. Wat niet iedereen weet, is dat verzekeraars de schade die ontstaat door een ontploffing met illegaal vuurwerk ook niet zomaar vergoeden. Vaak valt dit namelijk onder roekeloos gedrag en dat is uitgesloten in de voorwaarden van uw verzekering.
Veiligheidstips voor telefoon- en fietsaccu’s
Het Verbond van Verzekeraars heeft samen met diverse andere partijen tien tips opgesteld hoe lithium-ionbatterijen veilig kunnen worden gebruikt. De batterijen en accu’s worden steeds vaker in apparaten gebruikt, waardoor de kans dat het fout gaat ook toeneemt.
Waarop letten bij een autoschade?
Het kan u gemakkelijk overkomen. U raakt betrokken bij een ongeval. Dit heeft u niet vaak bij de hand, dus weet u misschien niet precies wat u te doen staat. Het is belangrijk de omstandigheden rondom de schade goed vast te leggen in het schadeformulier. Maar er zijn meer zaken waar u op moet letten.