• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Windstoten veroorzaken schade. Wat is er verzekerd?

Deze week werd Overijssel geteisterd door flinke windstoten, dat deze windstoten een verwoestende kracht houden bleek wel uit de beelden die er online van verschenen. De tuinmeubels vliegen door de lucht en slaan tegen de gevel aan. Dit kan flinke schade veroorzaken.

Windstoten veroorzaken schade. Wat is er verzekerd?

Wanneer is deze schade verzekerd?

Bij eigenaren van een koopwoning wordt schade veroorzaakt door storm gedekt onder de inboedel- en opstalverzekering. Samen met de verzekeraar bepaalt u wat voor schade er is geleden en wat het schadebedrag is. Bij stormschade zijn er vaak wel kanttekeningen. Officieel kunnen we pas spreken van storm bij windkracht 9, maar de verzekeraar verzekert uw opgelopen schade al bij wind vanaf windkracht 7 (14 meter per seconde).

Huurt u uw woning? Dan heeft u vaak al genoeg aan een inboedelverzekering. Het is wel belangrijk om even na te gaan of eventueel eigenaarsbelang (zoals een schutting in de tuin) ook is meeverzekerd. Dit is niet standaard en moet u zelf aangeven bij het afsluiten van de verzekering. Uw adviseur denkt hierin graag met u mee om te zorgen dat uw situatie optimaal verzekerd is.

Let op: niet iedere verzekeraar dekt dezelfde schade voor hetzelfde bedrag. Er kunnen grote verschillen zitten tussen inboedel- en opstalverzekeringen. Bekijk uw polisvoorwaarden om zeker te weten waar u in het geval van stormschade recht op hebt.

Eigen risico

Bij stormschade aan uw woonhuis of inboedel geldt meestal een (hoger) eigen risico dan bij andere schades. Het eigen risico verschilt per verzekeraar en woonverzekering maar ligt meestal tussen de €225,- en €500,-. Heeft u een autoverzekering met een eigen risico, dan zal dit eigen risico ook van toepassing zijn als u stormschade aan uw auto heeft. Een stormschade is (bij de meeste autoverzekeringen) niet van invloed op de korting wegens schadevrij rijden.

Voorkomen is beter dan verzekeren 

Soms overvalt het slechte weer u, maar wordt het verwacht, tref dan wel vast wat maatregelen om schade te voorkomen. De plantenbakken veilig onder een afdak of in de schuur, tuinsets verankeren of opbergen en losse accessoires ook maar even veilig achter slot en grendel. Zo voorkomen we schade en houden we de premies laag. En dan nu maar hopen dat het herfstachtige weer snel plaats maakt voor de zonnestralen.

Meer informatie over woonverzekeringen?

Wilt u meer weten over uw woonverzekering of wilt u er een afsluiten? Neem eens contact op met onze specialisten voor een advies op maat. Mail naar [email protected] of bel 0578 699 760 voor het maken van een (digitale) afspraak. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven