• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Ziekteverzuim loopt snel op na vervallen thuiswerkadvies

Het ziekteverzuim is de eerste maanden van 2022 tot recordhoogte gestegen, zo melden de onderzoekers van Interpolis. Het aantal ziekmeldingen is zelfs hoger dan in de drie jaar vóór corona!

Daarnaast geeft een (nipte) meerderheid van de ondernemers in het MKB (52%) aan dat zij zich zorgen maken om het gezond houden van zijn of haar personeel. Gelukkig is het ziektebeeld door de Omikron-variant van het coronavirus milder, maar toch loopt het verzuim op en dreigt er in vele branches een personeelstekort.

Ziekteverzuim loopt snel op na vervallen thuiswerkadvies

Vervallen thuiswerkadvies werkt verzuim in de hand

Het thuiswerkadvies van de overheid is met het afschaffen van de overige coronaregels ook komen te vervallen. Het wordt almaar drukker op de weg, en meer en meer werknemers laten hun gezicht weer zien op kantoren. Maar een collega die zich niet helemaal fit voelt is huiveriger om naar kantoor te komen dan om thuis nog even de computer aan te zetten. Er wordt dan ook geadviseerd om duidelijke afspraken met het personeel te maken over thuiswerken, om verzuim te voorkomen. Met een verkoudheid kan er nog prima gewerkt worden vanuit huis, zonder het risico dat andere collega's aangestoken worden.

Hybride werken voor veel bedrijven de oplossing

Een combinatie tussen uit en thuis, dat noemen we hybride werken. Veel bedrijven zetten in op deze flexibele variant. Op kantoor wanneer het kan, maar niet helemaal fit en toch een beetje snotterig, of in isolatie door een positieve corona-test maar minimale of helemaal geen klachten? Dan kan ook thuis de computer aangezet worden. Zo kan het verzuim, in sectoren waar thuiswerk een valide optie is, worden teruggedrongen.

Medewerkers toch ziek? De verzuimverzekering biedt uitkomst

Wist u dat een zieke medewerker een werkgever al gauw tussen de 300 en 450 euro per dag kost?

  • Loondoorbetaling 153 euro
  • Kosten vervanging 146 euro
  • Verlies productie/dienst 43 euro
  • Kosten arbodienstverlening 60 euro
  • Verzuimbegeleiding 7,50 euro
  • Totaal verzuimkosten:             410 euro per dag

Het is niet te vermijden dat uw medewerkers af en toe ziek zijn. De kosten van ziekteverzuim kunt u beperken met een verzuimverzekering. Deze verzekering vergoedt de kosten die u maakt voor medewerkers die uitvallen door verzuim. Denk bijvoorbeeld aan het doorbetalen van het loon of de premies die u als werkgever betaalt voor de werknemer. Daarin zijn verschillende varianten mogelijk. Welke het beste bij u en uw bedrijf past vertellen we u meer over in het volgende artikel:

In 6 stappen een verzuimverzekering op maat

Meer informatie?

Wilt u meer weten over verzuimverzekeringen of het voorkomen van verzuim in uw onderneming? Neem contact op met onze adviseurs. Mail [email protected] of bel 0578 699 789. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven